Architectuur

8 fotografen in de running voor Archifocus 2016

Architectura.be heeft de shortlist bekendgemaakt van Archifocus 2016, een wedstrijd voor Belgische architectuurfotografen. De vakjury herleidde de longlist tot een shortlist van 8 fotoreeksen. Via online stemmen zal het grote publiek beslissen welke fotograaf met de publieksprijs aan de haal gaat. Daarnaast worden er ook aparte prijzen uitgereikt door de architectenjury, de persjury en de vakjury. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens Archi Top Event.

De wedstrijd stond open voor alle Belgische beroepsfotografen. Zij moesten van één bepaald architectuurproject enkele overzichtsbeelden en een detailfoto insturen. Dit jaar kadert de wedstrijd binnen het thema 'restauratie/renovatie'.

De volgende fotografen schopten het tot de shortlist:


Verschillende prijzen

Zowel de longlist als de shortlist kan u raadplegen op de website www.archifocus.be. Daar kan het publiek online zijn stem uitbrengen. De inzending met het hoogst aantal stemmen wint de publieksprijs. Stemmen kan tot woensdag 28 september.

Ook de architectenjury, een persjury en een vakjury zullen een aparte winnaar naar voren schuiven. Voor de toekenning van de vakprijs wordt DAPh ingeschakeld, een organisatie van Nederlandse architectuurfotografen. De fotograaf die het beste scoort in alle categorieën, gaat naar huis met de hoofdprijs.

Archi Top Event

De winnaars worden bekend gemaakt op Archi Top Event, de tweejaarlijkse beurs die op 29 en 30 september plaatsvindt in de Waagnatie in Antwerpen. Tijdens dit evenement zullen de foto’s uit de shortlist ook in groot formaat te bewonderen zijn. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 29 september omstreeks 18u00.

Ook interessant