78 nieuwe wooneenheden aan de stadsrand van Hasselt

  BE   18 juni 2014 Bron: Influarte
Aan de Canadastraat en de Handelskaai, tussen de Genkersteenweg en het Albertkanaal, start Building Group Jansen met de bouw van 78 nieuwe woningen en appartementen. Het project ‘oHase’ wordt een ‘dorp in de stad’: het combineert de voordelen van het wonen in een dorp (open ruimte met groen en water, autovrij, een sterk gemeenschapsgevoel) en het wonen in de stad (bereikbaarheid, nabijheid van diensten, beleving).

De naam oHase is een samentrekking van ‘Hasel’ (de oude naam voor Hasselt) en ‘oase’. Deze verwijzing is niet toevallig, vertelt Nadia Jansen (CEO Building Group Jansen): “oHase wordt een oase van groen, water en rust. Geen bombastisch luxe-project voor de happy few, maar een gezellige woonomgeving voor jong en oud. oHase zal niet doen denken aan een mondaine badplaats, wel aan hippe woonsteden als Stockholm, Kopenhagen en Berlijn.”

Steven Jansen (CEO Jansen Real Estate & Jansen Development): “We leggen een sterk groen accent, met knusse achtertuintjes en weelderige parken, verbonden door fiets – en wandelpaden. De gebouwen zijn zo ingeplant dat de inval van het zonlicht maximaal is. Tenslotte hebben heel wat woningen zicht op het water. Rivieren en parken creëren open ruimte, zodat mensen zich niet opgesloten voelen. Natuur schept rust en helpt stress voorkomen.”

oHase wordt dorp in de stad Hasselt

‘Dorp in de stad’

Het project oHase wordt een ‘dorp in de stad’, gaat Steven Jansen verder: “oHase heeft alle voordelen van een dorp, zonder de nadelen. De woningen zijn rustig gelegen, in een autovrije en fietsvriendelijke omgeving, op een veilige afstand van de Genkersteenweg. De auto’s verdwijnen uit het zicht, voornamelijk in de ondergrondse parkeergarage. Centraal in het project ligt een plein, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

Anderzijds heeft oHase alle voordelen van een stad, zonder de nadelen: “oHase vormt een natuurlijk verlengstuk van de binnenstad. Op enkele minuten ben je in het centrum, waar je de beleving van de stad proeft. Alle diensten (openbare dienst, zorg, scholen, …) en ontspanningsmogelijkheden liggen binnen handbereik. Bovendien is de bereikbaarheid optimaal, aangezien de woningen zich vlakbij de Grote Ring en het station situeren. ”

oHase wordt dorp in de stad Hasselt

Eén project, drie woonbelevingen

oHase herbergt verschillende types woningen en appartementen, op maat van elke gezinssamenstelling en levensstijl, vertelt Nadia Jansen: “Pal aan het kanaal liggen acht ‘woningen aan het water’, opgedeeld in de clusters ‘oever’, ‘dijk’ en ‘kaai’. De bewoonbare oppervlakte varieert van circa 217 tot 255 m2. Blikvangers zijn de schitterende ligging, de zuidelijke terrassen en de sterke lichtinval. Omdat deze woningen een slaapkamer en badkamer op het gelijkvloers hebben, is levenslang wonen mogelijk.”

In het hart van het terrein worden 45 parkappartementen gebouwd, legt Steven Jansen uit: “Deze watergeoriënteerde appartementen zijn onderverdeeld in vier clusters, met name ‘Tropen’ (11 één-, twee- of drie slaapkamer-appartementen van circa 77 tot 110m2), ‘Toendra’ (12 één- en twee slaapkamerappartementen van circa 77 tot 99m2), ‘Savanne’ (9 één-, twee- en drie slaapkamerappartementen van 77 tot 110m2) en ‘Steppe’ (8 één- en twee slaapkamerappartementen van circa 77 tot 99m2). In elk appartementsblok bevindt zich ook minstens één penthouse, vijf in totaal.”

Tenslotte zijn er 12 parkwoningen, gelegen in het park van de site. Deze woningen variëren in oppervlakte van circa 178 tot 217m2. Hier springt het kinderdagverblijf in het oog, een extra troef voor de toekomstige bewoners. Naast de kinderopvang is er ook een speeltuin, wat de kindvriendelijkheid van het project in de verf zet.

Volgens de planning starten de bouwwerken in het najaar van 2014, zodat de eerste bewoners medio 2016 hun intrek kunnen nemen.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo