BMW bouwt dubbeldekshowroom in Hasselt

  BE   4 juni 2014 Bron: Architectura
De Duitse autoconstructeur BMW breidt haar Hasseltse vestiging uit. BMW Van Osch schakelt Holistic Architecture 50|5 in om een aanvullend deel aan de garage op de grote ring te breien. Het resultaat is een opvallende dubbelhoge showroom met dakparking. Het aangrenzende MINI filiaal krijgt meteen ook aansluiting met de BMW concessie. TDE stond in voor de studies, Mathieu Gijbels staat in voor de constructie.

De garage aan de Gouverneur Verwilghensingel heeft nood aan een uitbreiding. De populariteit van het automerk stijgt elk jaar, het plaatsgebrek een direct gevolg van de geŰxplodeerde vraag. Omdat de garage enkel nog plaats rest op een strook die enkele meters tussen de bouwlijn en het bestaande gebouw ligt, werd gekozen om het gebouw in de hoogte uit te breiden.

Het nieuwe gebouw telt drie verdiepingen. Een hedendaagse, grote en goed zichtbare showroom is de prioriteit. Nieuwe functies zoals een ontvangstbalie, loungeruimte, shop, koffie- en verkoopshoek worden ge´ntegreerd of uitgebreid in het pand. De helft van de bestaande showroom wordt gebruikt voor de handover van de wagens. Eigenaars kunnen hier hun kersverse wagen komen ophalen.

De nieuwe showroom krijgt een witte vormgeving en wordt uitgelicht door grote raampartijen. De voorgevel van MINI is daarentegen haar tegenpool: zwarte elementen verfraaien daar de structuur.

Lees verder op Architectura

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo