735.400 euro Vlaamse steun voor Blue Accelerator project

  BE   23 april 2018 Bron: Vlaamse regering
735.400 euro Vlaamse steun voor Blue Accelerator project
Het ďBlue AcceleratorĒ project van POM West-Vlaanderen in Oostende krijgt 735.400 euro steun van de Vlaamse regering. Europa investeert 1,5 miljoen euro mee in het project. Viceminister-president en Oostendenaar Bart Tommelein is tevreden met de bijkomende steun die zijn stad krijgt: ĎOostende is de uitvalsbasis voor blue-energy. Met deze steun zal er geÔnvesteerd worden in infrastructuur om kennis te vergaren.í

Op initiatief van Vlaams minister van ontwikkeling, Philippe Muyters ondersteunt de Vlaamse regering het ďBlue AcceleratorĒ project met 735.400 euro. Het project kan rekenen op Europese steun. Daarnaast dragen ook POM West-Vlaanderen, provincie West-Vlaanderen, het VLIZ, Universiteit van Gent, TUA West, VIVES hogeschool en VITO hun steentje bij.

Verschillende Vlaamse bedrijven spelen een belangrijke rol in de blue energy sector. ĎOm hun kennis uit te breiden is er nood aan aangepaste infrastructuur. Er komen testzones in de haven en op het strand. Er loopt momenteel nog een procedure bij Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer om op 1 kilometer van de kust ook een laboratorium op zee te bouwen. Er zal getest worden hoe drones ingeschakeld kunnen worden bij de windmolenparken, enz. Ik ben dus uitermate tevreden dat dankzij deze steun Oostende verder kan ontwikkelen als kennishub op het vlak van blue energyí, besluit Bart Tommelein.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo