Algemeen

7 contracten Irak aan Britse en Amerikaanse bedrijven

Het Pentagon heeft zeven contracten toegekend aan Britse en Amerikaanse maatschappijen voor de wederopbouw van Irak. De contracten, voor een totale waarde van 130 miljoen dollar, zijn elk goed voor een bedrag tussen de 8,4 miljoen en 43,4 miljoen dollar, meldde het Pentagon woensdag.

In de komende dagen zullen tien andere contracten bekendgemaakt worden voor verschillende sectoren zoals openbare werken, transport, onderwijs, veiligheid en justitie, bouw, gezondheid, en water- en energievoorziening.

Het bedrijf AECOM uit Los Angeles sleepte een contract van 21,6 miljoen dollar in de wacht om steun te leveren aan de ploeg die de hele wederopbouw moet coördineren. De joint Venture CH2M Hill/Parsons, van twee bedrijven uit Pasadena, mag voor 28,4 miljoen dollar diensten begeleiden die betrokken zijn bij de wederopbouw van openbare werken en waterdiensten.

De joint-venture Berger/URS sleepte drie opdrachten binnen, in de transport- en communicatiesector, veiligheid en justitie, en de bouw en gezondheidssector. Samen zijn de drie contracten 27,7 miljoen dollar waard.

Een groot contract voor de elektriciteitssector (43,4 miljoen dollar) ging naar Iraq Power Alliance, een samenwerking van het Amerikaanse Parsons Energy and Chemicals Group en het Britse Parsons-Brinkerhoff. Het Britse Foster Wheeler kreeg een 8,4 miljoen dollar-contract in de oliesector.

Build for Life