Architectuur

7 architecten in de race voor musea Noord-Brabant

Voor de nieuwbouw van het Museum voor Hedendaagse Kunst en de renovatie en uitbreiding van het Noordbrabants Museum in Den Bosch zijn na een eerste selectie uit 31 gegadigden zeven architectenbureaus geselecteerd.

Deze bureaus mogen inschrijven voor het project en hun visie presenteren. De selectie is bekrachtigd door de verantwoordelijke bestuurders van de Provincie Noord-Brabant en de gemeente 's-Hertogenbosch. De voorselectie vond plaats op basis van gegevens die door de architectenbureaus zijn ingediend. Uit de inschrijvende architectenbureaus wordt de architect gekozen die uiteindelijk de opdracht zal krijgen. Naar verwachting gebeurt dit eind september 2004.

Europese aanbesteding
De gemeente 's-Hertogenbosch heeft de opdracht mede namens de Provincie Noord-Brabant Europees aanbesteed. Deze aanbesteding verloopt in een aantal stappen. Na de aankondiging van de Europese aanbesteding hebben 31 gegadigden zich gemeld. Een commissie met een vertegenwoordiging van de directies van beide musea heeft de 31 inzendingen beoordeeld.

De geselecteerde architectenbureaus zijn:
- Atelier Zeinstra van der Pol
- Benthem Crouwel Architekten
- Claus en Kaan Architecten
- Henket & partners architecten
- MVRDV
- Neutelings Riedijk Architecten
- Rafael Vinoly Architects