Meubelen

5 voordelen van een doorzichtig tafelzeil

5 voordelen van een doorzichtig tafelzeil
Heb jij een gave tafel, waarvan je het liefst jarenlang plezier wilt hebben? Waarbij je geen zin hebt in knoeiende kinderen, rode wijn vlekken of eventuele andere schade? Een doorzichtig tafelzeil is hier misschien wel de perfecte oplossing voor. Perfect te gebruiken tijdens het eten of bijvoorbeeld een middagje knutselen tijdens een kinderfeestje of gewoon met vriendinnen. Om jou nog meer te overtuigen vertellen we je in dit artikel over 5 voordelen van een zo’n extreem nuttig tafelzeil.

1. De bescherming

Laten we maar beginnen met de meest logische reden voor het aanschaffen van een doorzichtig tafelzeil. Je doet dit in eerste instantie voor de bescherming van jouw tafel. Zeker als je kinderen hebt, dan komt het regelmatig voor dat je ze weer ergens op aan het kliederen zijn. Dat kan je ze niet per se kwalijk nemen, maar vervelend is het wel. Doordat het zeil alles tegenhoudt, van stiftstrepen tot vlekken van tomatensaus, blijft de tafel te allen tijde in goede staat.

2. Gemakkelijk te wassen

Wanneer je bijvoorbeeld een katoenen tafelzeil onder smeert met tomatensaus kun je de klok erop gelijk zetten dat je dit niet meer schoon krijgt. Met een doorzichtig tafelzeil ga je dit probleem niet krijgen. Alle viezigheden zijn er gemakkelijk vanaf te krijgen door simpelweg een goede vaatdoek en wat sop te gebruiken. Om die reden kun je ook erg lang gebruik maken van het zeil.

3. Zwaar materiaal

Het derde voordeel dat we willen benoemen is het feit dat een doorzichtig tafelzeil, dat overigens is gemaakt van PVC, redelijk zwaar is. Hierdoor verschuift het niet en blijft het altijd op dezelfde plek liggen. Wel zo makkelijk als meerdere mensen er constant op leunen of over de tafel hangen om iets te pakken.

4. Waterdicht

Naast het feit dat het zwaar materiaal is en dat je het zeil altijd schoon kunt krijgen, is het ook nog eens waterdicht. Zo komt er nooit vocht in een houten tafel, al mocht je deze gebruiken. Het zeil houdt al het water tegen, waardoor het nergens intrekt. Je krijgt alleen een klein plasje op het zeil. Maar als dat het ergste is?

5. Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten

Het laatste voordeel dat we benoemen is eveneens een erg prettige. Je kunt een doorzichtig tafelzeil namelijk precies op maat laten maken. Het enige wat je hoeft te doen is te kiezen uit de verschillende diktes en de afmetingen doorgeven en voor je het weet heb jij een perfect tafelkleed op die dure tafel liggen.

Lang genieten van een tafelzeil

In dit artikel heb je gelezen over de voordelen van een doorzichtig tafelzeil. Wel zo prettig om tafelbescherming te hebben dat jarenlang meegaat. Is het de meest elegante tafelbedekking? Misschien niet. Is het het meest efficiënt? Dat zeker weten! Je houdt alles schoon, kunt het jarenlang gebruiken en de tafel blijft er uitziet hoe het hoort. Zo kun je de kids zorgeloos aan de gang laten met hun nieuwe stiften en kan jij tijdens een lekker etentje zonder problemen een keertje een glas wijn omstoten.