5 topredenen om je woning te laten schatten

  BE   7 oktober 2020 Bron: Credishop
5 topredenen om je woning te laten schatten
Als je een woonkrediet wenst, zal de kredietgever je vragen om een schatting van je woning te laten uitvoeren. Waarom is dit nodig? En waarom biedt het zelfs een belangrijke meerwaarde voor jou? We geven je 5 redenen!

1. Je weet hoeveel je woning waard is

Sta je op het punt om een woning te kopen? Dan zal een waardebepaling je duidelijk maken of de vraagprijs correct is of niet. Zo creëer je voor jezelf een voordeel in de onderhandelingen.

2. Vermijd misleiding: kies voor een onafhankelijke schatter

Je kan op verschillende manieren de waarde van een woning laten schatten.
  • Verschillende internetsites bieden schattingen aan, maar hoe betrouwbaar zijn die gemiddelden?
  • Je kan je woning laten schatten door het immokantoor, maar dat heeft er vaak belang bij om de waarde zo hoog mogelijk te bepalen …
  • Een onafhankelijke schatter is de beste garantie op een correcte waardebepaling.

3. Je weet hoeveel je moet/kan lenen

Als je de waarde van je droomwoning kent, dan weet je ook hoeveel je moet lenen als je die wil kopen. De waarde is immers een zeer belangrijk criterium voor de bank om te weten tot hoeveel je mag lenen. Aan de hand van die waarde wordt immers de quotiteit bepaald. Dat is de verhouding tussen het bedrag dat jij wil lenen en de waarde van het pand.

4. Zeer waardevolle info als je verbouwt

Je plant verbouwingswerken. Hebben deze een positieve invloed op de waarde van je huis? En zo ja, hoeveel precies? Een nauwkeurige schatting vertelt dit je in detail.

5. Hoe duurzaam is jouw woning? Een schatting informeert je

Ecologie en duurzaamheid zijn hot in de hedendaagse vastgoedmarkt. Schatters hebben vaak bijkomende opleidingen gevolgd als energiedeskundige. Zij kunnen je een duidelijk beeld geven van mogelijke problemen of extra kosten op het vlak van energie. Dat is cruciale info als je een huis wil kopen. Het geeft je tevens extra argumenten om te onderhandelen over de aankoopprijs.

Ben je al eigenaar van een woning en wil je renoveren? Ook dan zal de onafhankelijke schatter je kunnen wijzen op de verplichte energienormen. Zo weet je meteen aan welke criteria de renovatie moet voldoen om een energiezuinig huis te hebben.

Onafhankelijk schatter zoeken?

Zoek je een schatter? Contacteer dan meteen een specialist bij een onafhankelijk kredietbemiddelaar, zoals Credishop. Die helpt je graag verder.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo