Tuin

5 tips voor het onderhouden van je recyclebare kunstgras

5 tips voor het onderhouden van je recyclebare kunstgras
In vergelijking met natuurlijk gazon heeft kunstgras weinig onderhoud nodig. Dit is ook zeker het geval bij Just Green, wat het nieuwste kunstgras is van Top Kunstgras. Dit product is volledig recyclebaar aangezien het 100 procent gemaakt is van 1 dna kunststof. Van gebruikte Just Green kan zelfs nieuw kunstgras geproduceerd worden. Hoewel dit product redelijk weinig onderhoud nodig heeft, raadt de fabrikant toch aan om de volgende tips toe te passen.

Spoel vuil weg

Als je in een droge regio woont of simpelweg niet genoeg regen krijgt, kun je door het recyclebare kunstgras met een tuinslang af te spoelen organisch materiaal verwijderen dat is opgedroogd en verhard, zoals bladeren en stuifmeel. We raden aan om alleen water te gebruiken, omdat dit de veiligste optie is. Het is belangrijk op te merken dat generieke reinigingsmiddelen je gazon hoogstwaarschijnlijk zullen beschadigen. Laat het gras aan de lucht drogen en laat anderen uiteraard weten dat het in de omgeving glad kan zijn.

Gebruik geen bijtende chemicaliën

De meeste bijtende chemicaliën, zoals agressieve schoonmaakmiddelen, moeten uit de buurt van je gazon worden gehouden, omdat ze na verloop van tijd schade zullen veroorzaken die onomkeerbaar is. Organische materialen, zoals bladeren, dode insecten, voedsel uit vogelvoeders en uitwerpselen van dieren kunnen afbreken en bijtende chemicaliën vrijgeven. Zorg ervoor dat je alle organische materialen uit je kunstgras verwijdert. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je over het juiste gereedschap in de schuur beschikt om aan de slag te gaan.

Verwijder vlekken

Zodra het kunstgras vlekken vertoont, moet je het zo snel mogelijk opruimen om te voorkomen dat het gaat verharden. Nogmaals, simpelweg afspuiten is de beste optie, omdat chemicaliën onomkeerbare schade kunnen veroorzaken. Het goede nieuws is dat de synthetische vezels die worden gebruikt om kunstgras te maken extreem goed bestand zijn tegen vlekken, dus als je geen tijd hebt om het meteen op te ruimen, is dat geen probleem. Bij extreme en hardnekkige vlekken is het soms nodig om experts in te schakelen, aangezien het je niet zelf lukt om ze te verwijderen uit het recyclebare kunstgras.

Bezit de juiste apparatuur

Het bezit van de juiste apparatuur maakt het leven niet alleen gemakkelijker, het helpt ook om je kunstgras schoon en netjes te houden. Onze favoriete items waar we niet zonder kunnen, zijn onder meer een bladblazer, een hark en een tuinslang. Dit is eigenlijk alles wat je nodig hebt om Just Green goed te onderhouden.

Hark de vezels

Door het gazon te harken, worden de messen opnieuw verdeeld, zodat je gazon er zo goed als nieuw uitziet. Als je dit vaak doet, zal het gazon gelijkmatiger slijten en dit is ook een goed moment om naar onkruid te zoeken. Onkruid kan helaas soms door de kunstgrasbasis heen prikken. We raden aan een milde onkruidverdelger te gebruiken, maar zorg er wel voor dat het mengsel niet te krachtig is, omdat dit na verloop van tijd de gazonvezels kan beschadigen. Je kunt ze er natuurlijk ook gewoon uittrekken!