Buitenschrijnwerk

5 tips om inbrekers geen kans te geven deze zomer

Met de zomervakantie voor de deur, staat voor veel mensen weer een leuke tijd te wachten. Helaas breekt ook voor het dievengilde een aantrekkelijke periode aan door de vele onbewoonde huizen. Deze vormen een gemakkelijke prooi voor inbrekers en ander gespuis. Hieronder geven wij u 5 tips om ervoor te zorgen dat een huis een minder makkelijke prooi wordt voor dieven.

Door enkele aanpassingen aan kozijnen, deuren en ramen te doen, kan een woning eenvoudig een stuk minder aantrekkelijk gemaakt worden voor inbrekers:
  • Laat een keuring doen van het huis door een PKVW-inspecteur (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Onderzoek heeft aangetoond dat een PKVW-woning 90% minder kans heeft op inbraken. Daarnaast levert het ook nog een leuk premievoordeel op: verzekeraars geven in zo’n geval korting op de inboedelverzekering.
  • Het wordt voor inbrekers een stuk lastiger om een huis binnen te komen als een woning over ramen en deuren met klasse 2 of 3 hang- en sluitwerk beschikt. Dit is een label dat het veiligheidsniveau typeert. Dieven hebben er een zware dobber aan om dergelijke sloten te forceren, waardoor ze eerder afzien van hun poging.
  • Het klinkt misschien overbodig, maar sluit alle ramen en deuren. Dus ook dat kleine raampje op zolder of in het toilet. Een gewiekste dief weet zich zelfs door de kleinste openingen te wurmen. En maak het de inbreker ook niet gemakkelijk door bijvoorbeeld een kliko onder een raam te plaatsen zodat er een handig opstapje is om naar binnen te klimmen.
  • Een goed gemonteerde voordeur is het halve werk. Kies bij een voordeur voor een exemplaar waarin dievenklauwen geïntegreerd zijn in de scharnieren. Hierdoor kan een deur niet meer aan de scharnierzijde geopend worden als de scharnierpennen door de inbreker zijn vernield.
  • De zichtbare aanwezigheid van een alarminstallatie kan menig dief al afschrikken om het huis binnen te gaan. De magneetcontacten van bestaande alarminstallaties kunnen eenvoudig worden overgezet als een bewoner daarbij besluit een robuustere voordeur aan te schaffen.

Door eenvoudige aanpassingen aan ramen en deuren kan de drempel voor inbrekers om een woning binnen te komen, aanzienlijk worden verhoogd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dievenklauwen. Hiermee kunt u net iets geruster op vakantie gaan.

Ook interessant