Verbouwen

Het vakantiegeld is binnen: we kunnen klussen!

Het vakantiegeld staat binnenkort weer op de rekening. Wat doen Belgen ermee? Hoewel het vakantiegeld meestal besteed wordt aan de vakantie (45 %) of op de spaarrekening gezet wordt (41 %), zal bijna één op vijf het vakantiegeld gebruiken om in huis te klussen. Dit blijkt uit onderzoek van Honeywell uitgevoerd door Multiscope. Achttien procent van de ondervraagde Belgen investeert het vakantiegeld in de verbetering van hun woning. Hiervan spendeert meer dan de helft (55%) het geld voornamelijk aan verbouwingen. Op nummer twee staat het verduurzamen van de woning (19%).

65% van de ‘vakantiegeld klussers’ geeft aan dat comfort een belangrijke rol speelt bij het investeren in de woning. Daarnaast wil 31% energie besparen. Een eenvoudige oplossing hiervoor kan een investering in de verwarmingsinstallatie zijn. Gezien tot liefst 60 procent van onze energierekening bestaat uit verwarmingskosten, kan een nieuwe thermostaat dus een merkbaar verschil maken in het energieverbruik. Honeywell adviseert bijvoorbeeld een connected thermostaat, waarmee je de verwarming op elk moment vanop afstand kan regelen en gemiddeld 22% energie op jaarbasis besparen door het eenvoudig en consequent toepassen van enkele energiezuinige besparingstips. Met slimme zoneregeling is dit gemiddeld zelfs een besparing van 37 procent per jaar. Door elke ruimte afzonderlijk te verwarmen verhoog je bovendien het comfort in huis.

Het vakantiegeld is binnen: we kunnen klussen!Bij het verbouwen van een woning is het raadzaam om ook de centrale verwarming niet te vergeten. Het creëren van een extra ruimte, bijvoorbeeld, kan grote gevolgen hebben voor de verwarmingsinstallatie en het comfortgevoel in de winter. Het kan zijn dat een extra radiator of thermostaat noodzakelijk is of de mogelijkheid om een ruimte afzonderlijk te verwarmen wenselijk wordt. Dit laatste is mogelijk door zoningtechnologie, dat gebruikt wordt door evohome, toe te passen. De zomerperiode is het ideale seizoen om de verwarmingsinstallatie aan te passen omdat deze veelal ongebruikt blijft tijdens deze maanden en er bijgevolg geen effect is op het comfort in huis door de verbouwingen.

Ook interessant