Verhuizen

5 onmisbare tips voor het verhuizen van senioren

5 onmisbare tips voor het verhuizen van senioren
Bij het verhuizen van senioren komt veel kijken, door de emotionele band die senioren op hebben gebouwd met hun oude vertrouwde huis. Eigenlijk is een seniorenverhuizing een reguliere verhuizing, maar dan met een extra emotionele lading.

Om zo’n verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen geven we vijf onmisbare tips die ervoor zorgen dat de verhuizing zo goed en zorgeloos mogelijk verloopt.

1 Plan de verhuizing ruim van tevoren

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent toch? Dit geldt voor iedereen, maar vooral bij het verhuizen van senioren gaat dit op. Oudere mensen zijn over het algemeen minder flexibel dan de jongere generatie en hechten meer waarde aan structuur en gewoontes. Door een degelijk verhuisplan ruim van tevoren op te stellen kun je een hoop stress en zorgen omtrent de verhuizing voorkomen. En dat niet alleen, want naast het verminderen van stress en zorgen, zorgt een goed verhuisplan ook voor een soepele verhuizing. Door zaken ruim van tevoren te regelen voorkom je namelijk dat je op het laatste moment achter het net vist.

2 Maak de verhuizing persoonlijk door hulp van vrienden en familie in te schakelen

Omdat een seniorenverhuizing emotioneel beladener is dan dat een reguliere verhuizing (uitzonderingen daargelaten), is het verstandig de verhuizing met een vertrouwde groep mensen te doen. Het is daarom aan te raden familieleden en vrienden die een goede relatie met de betrokken senioren hebben bij de verhuizing te betrekken. Terwijl de verhuizers de zware meubels tillen, kunnen vrienden en familieleden emotionele ondersteuning bieden als dat nodig.

Ook kunnen helpen met het verhuizen van de meubelstukken met sentimentele waarde. Voor de senioren zal het een geruststellende gedachte zijn dat deze meubelstukken door vertrouwende handen worden verplaatst.

3 Ruim op voordat je gaat verhuizen

In de loop van de jaren verzamel je heel wat spullen en materialen in huis. Misschien herken je het zelf wel als je al eens bent verhuisd, terwijl je misschien nog niet eens op leeftijd bent. Voor deze spullen geldt in veel gevallen ook dat je ze na een aantal jaren trouwe dienst niet meer gebruikt. Je kunt je dus voorstellen dat je bij een seniorenverhuizing heel veel van dit soort spullen gaat tegenkomen. Het is daarom dan ook aan te raden vóór de verhuizing flink op te ruimen. Helemaal als er naar een kleiner huis wordt verhuisd. Zo kun je de ruimte in het nieuwe huis optimaal gebruiken

4 Schakel een gespecialiseerd verhuisbedrijf in

Niet elk verhuisbedrijf is gespecialiseerd in verhuizingen van ouderen. Om de ouderen die gaan verhuizen zoveel mogelijk op hun gemak te stellen is het prettig voor hen om te weten dat ze verhuizers in de hand nemen die rekening houden met hun wensen.

Gespecialiseerde senioren verhuizers zoals dit Groningse verhuisbedrijf komen van tevoren kennismaken en bespreken alle wensen. Zo wordt de verhuizing helemaal afgestemd op ouderen en zijn de senioren veel geruster op het feit dat de verhuizing zorgvuldig wordt gedaan.

5 Zorg voor de juiste verhuishulpmiddelen

Tot slot is het belangrijk om alle juiste verhuismiddelen te regelen. Gelukkig hoef je niet alles te kopen, maar kun je ook een hoop huren of lenen. En het wordt nog makkelijker als je de vorige tip opvolgt, want bij het inschakelen van een verhuisbedrijf mag je er vanuit gaan dat zij al deze middelen tot de beschikking hebben. Denk daarbij aan:

  • een verhuislift
  • steekkarren en transportwagens
  • een pompkar
  • verhuisdozen
  • inpakmaterialen.

Wil je al aan de slag met inpakken voordat het verhuisbedrijf daadwerkelijk komt verhuizen, dan is het aan te raden alvast verhuisdozen en inpakmateriaal te regelen. Door dit alvast klaar te zetten kunnen de verhuizers direct aan de slag en is de verhuizing zo snel mogelijk achter de rug.

Ook interessant