5 goede redenen om te kiezen voor PVC ramen

27 april 2015 Bron: Ramen weetjes
Wil je graag je ramen vervangen maar twijfel je nog tussen de verschillende materialen? PVC ramen bieden een aantal unieke voordelen die de keuze voor je vergemakkelijken. PVC ramen zijn enorm populair en tegenwoordig de meest gekozen ramen onder huishoudens. Waarom? Hier vind je 5 goede redenen waarom PVC ramen in trek zijn.

1. Nieuwe ramen tegen een zeer scherpe prijs

Het ideale scenario is natuurlijk stralende nieuwe ramen tegen een zo laag mogelijke prijs. PVC ramen zijn in vergelijking met houten en aluminium ramen de goedkoopste optie. Je zou denken dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Niet dus. PVC ramen gaan in goede staat tot zeker 50 jaar mee. Voor een standaard vast raam van 3 mē liggen de prijzen tussen de € 600 en € 800. Dit is inclusief btw, levering en plaatsing.

2. Bespaar jaarlijks op je energierekening

Ruim twee derde van je energierekening bestaat uit stookkosten. Een kostenpost die zeker omlaag kan. PVC ramen hebben een hoge isolatiewaarde waardoor je flink kunt besparen op deze stookkosten. Dit bespaart je al snel tot 20% op je jaarlijkse energierekening. Dat is € 200 tot € 300 per jaar. Niet alleen in je portemonnee ga je dit merken maar ook in het wooncomfort. Zo heb je altijd een aangename temperatuur in je woning.

3. Een vochtig doekje doet wonderen

Om je ramen in goede staat te houden moeten ze eens in het jaar gereinigd worden. Met PVC ramen gaat dit gemakkelijk en razendsnel. Het enige wat je nodig hebt is een vochtig doekje of een sponsje. In tegenstelling tot bijvoorbeeld houten ramen vraagt het nauwelijks onderhoud. Houten ramen moet eens in de 3 jaar geschuurd en geschilderd worden. Naar je PVC ramen heb je haast geen omkijken. Pas wel op met ruwe doeken of sponzen, een PVC raam is krasgevoelig. Zorg daarom dat je altijd het raam vochtig maakt en zachte schoonmaakdoeken gebruikt. Zo zorg je ervoor dat je decennia lang kunt genieten van je nieuwe ramen.

5 goede redenen om te kiezen voor PVC ramen

4. Geef je woning een moderne uitstraling

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen met een moderne uitstraling dan zijn PVC ramen een goede keuze. Van origine werden ramen geproduceerd van hout. Hout geeft je woning een traditionele, klassieke uitstraling. Met PVC ramen zorg je voor een moderne, elegante afwerking die geschikt is voor iedere woning. Een goede reden waarom PVC ramen zo populair zijn geworden.

5. Oneindig veel keuze

Waar PVC ramen in het verleden in standaard kleuren werden geleverd heb je nu eindeloos veel keuze tussen verschillende stijlen. Vergeet de standaard witte ramen, je hebt de keus uit een compleet aanbod van RAL-kleuren. Door middel van een coating of Uv-bestendige folie worden PVC ramen omgetoverd in vrolijke, levendige ramen. Zo vind je altijd ramen die bij je woning passen. Mocht je toch meer houden van de uitstraling van houten ramen? Dan is het zelfs mogelijk om PVC ramen te krijgen met een houtnerfstructuur. Zo profiteer je van de voordelen van PVC ramen en heb je de traditionele uitstraling van houten ramen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo