Interieur

4 tips voor het inrichten van je mancave

4 tips voor het inrichten van je mancave
Jarenlang hebben mannen een heel klein deel van het huis aan hun eigen gebruik gewijd. In een ideale wereld zouden de mancaves van weleer een klein hoekje van de kelder krijgen voor hun gereedschap en misschien een bar, maar de kelderbar wordt snel vervangen door ruimtes die veel geavanceerder zijn. In het afgelopen jaar hebben we een toename gezien van het aantal klanten dat speciale 'mannengrotten' of 'mannenholen' wilde, zoals sommige meubelfabrikanten het noemen. Hoe je het ook wilt noemen, hier zijn een paar tips om je mancave zo goed mogelijk te maken.

Selecteer de ruimte

De mancave moet zich in een speciale ruimte bevinden. Het kan een logeerkamer zijn, een gedeelte van een afgewerkte kelder of een ruimte boven de garage. De sleutel is dat het een ruimte moet zijn waar je je kunt terugtrekken van de rest van de huishoudelijke activiteiten. Je moet hier dus in alle rust een online casino review kunnen lezen. Hier moet je dan ook rekening mee houden als je bepaalt welke ruimte geschikt is voor je mancave.

Kies de stijl

Mannengrotten uit de jaren 90 bevatten pooltafels, bierborden en typisch een poster met een "bierbabe". Ruimtes zijn tegenwoordig een stuk stijlvoller en verfijnder. Ze voelen doorgaans meer aan als een sigarenlounge dan als een hoektaverne. Voor welke sfeer je ook gaat, het is belangrijk om een consistente sfeer te behouden. Je kunt kiezen voor iets strakker en moderner, of als je een neonreclame- of Pez-dispensercollectie heeft waarmee je wilt pronken, zijn er altijd creatieve manieren om deze in je huis te integreren.

Bepaal het doel

Zoals bij elke kamer in je huis moet er een duidelijk doel voor de ruimte worden vastgesteld, anders zal het aanvoelen als een geplaveide logeerkamer. Zal de kamer worden gebruikt voor entertainment, waar hij tv kan kijken, Xbox en PlayStation kan spelen met zijn vrienden? Of wordt het een plek waar hij kantoorwerk kan verrichten. Omdat veel professionals meer tijd besteden aan telewerken of buiten kantooruren een werkplek nodig hebben, zien we doorgaans een combinatie van beide. Een deel om te werken, een deel om te ontspannen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat elke beslisser in huis achter de beslissing staat.

Start met ontwerpen

Voordat je in je zak steekt om er een creditcard uit te halen, moet je de tijd nemen om te ontwerpen. Je kunt een ontwerper (zoals wij) inhuren om je door het proces te helpen, of, als je het zelf wilt aanpakken, ervoor gaan! De sleutel tot het ontwerpen van een geweldige ruimte is het opstellen van een plattegrond, het uitkiezen van enkele inspiratiebeelden en het inrichten van de ruimte. Net zoals je leraar Engels op de middelbare school je een schets zou laten schrijven, is het documenteren van meubelselecties en het opmaken ervan op een plattegrond in wezen je schets voor je kamer. Sites als Pinterest zijn een geweldige plek om je meubelkeuzes te documenteren en ideeën op te doen, maar wees voorzichtig: het kan erg overweldigend worden.

Ook interessant