Tuin

Voordelen van een tuinhuis in je tuin

Voordelen van een tuinhuis in je tuin
Tuinhuisjes worden steeds populairder. Als extra opslagruimte in je tuin of als compleet verhuurbare vakantiewoning op een boerderij. Houten tuinhuizen zijn erg veelzijdig. In dit artikel lees je alle voordelen van houten tuinhuizen en vertellen we je meer over de soorten tuinhuizen op de markt.

Veel verschillende modellen

Tuinhuizen heb je in allerlei soorten en maten. Voor iedere tuin is er wel iets geschikts. Heb je een kleine tuin, maar wil je toch een tuinhuis? Geen probleem. Tuinhuizen zijn er ook in kleinere formaten. Heb je een grote tuin en wil je een tuinhuis, voor je gezin of om te verhuren als vakantiewoning? Ook dat is mogelijk.

Nuttige plek voor opslag

Een tuinhuisje of een blokhut is een perfecte plek om spullen in op te slaan. Je tuinmeubelen en tuingereedschap kun je erin kwijt, maar ook het speelgoed van je kinderen en hout voor je open haard kun je er opslaan. Vaak heb je daar in huis geen plaats voor. Met een tuinhuisje heb je net dat beetje extra ruimte wat je nodig hebt.

Werkplek aan huis

Tuinhuizen zijn ook prima te gebruiken als kantoorruimte. Werk je veel thuis, maar heb je geen extra kamer over dan is een tuinhuis een prima plek om een fijne afgezonderde werkplek te creëren. Om te zorgen dat het lekker warm blijft op je nieuwe werkplek is het wel aan te raden om het dak van het tuinhuis goed te isoleren. Daarnaast heb je natuurlijk ook stroom nodig in je tuinhuis.

Hobbyruimte of mancave

Een tuinhuis kun je ook inrichten als hobbyruimte of mancave waar je je met je vrienden, of vriendinnen natuurlijk, lekker kunt terugtrekken. Ook als je je even wil terugtrekken om een boek te lezen, te schilderen of te knutselen is een tuinhuis of een blokhut ideaal. Richt je tuinhuis is met alles wat je nodig hebt om je favoriete hobby uit te oefenen.

Houten tuinhuizen

Veel tuinhuizen zijn van hout gemaakt. Hout zorgt voor extra sfeer in je tuin. Je vindt ze in klassieke en moderne uitvoeringen. Let er wel op dat hout goed onderhouden moet worden wil je tuinhuis er mooi uit blijven zien. Iedere paar jaar een nieuw likje verf is in de meeste gevallen wel noodzakelijk.

Dakconstructie

Ook op het gebied van daken kun je alle kant uit. Zo zijn er tuinhuisjes met een klassiek zadeldak. Andere tuinhuisjes beschikken over een piramidedak of een lessenaarsdak. Kies voor de dakconstructie waar je voorkeur naar uitgaat en wat je mooi vindt in je tuin.

Tuinhuisje van kunststof

Een tuinhuisje van kunststof heeft het voordeel dat het onderhoudsvriendelijk is en een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Ze rotten of roesten niet door vocht en kou en zijn makkelijk in en uit elkaar te zetten. Je kunt ze voor allerlei doeleinden gebruiken zoals bijvoorbeeld het opbergen van tuingereedschap of het stallen van fietsen. Ook in kleinere formaten zijn deze verkrijgbaar.

Prefab tuinhuis

Een tuinhuis ontwerpen volgens je eigen wensen kan met prefab. Met een prefab tuinhuis kun je zelf beslissen waar de deuren en ramen komen te zitten. Het monteren en demonteren van een prefab tuinhuis is erg makkelijk. Het tuinhuisje is erg stevig doordat er een framework wordt gebruikt.

Ook interessant