Algemeen

4-polige railkopertechniek zorgt voor een flexibele stroomverdeling

Rittal breidt haar nieuwe 3-polige railkopertechniek RiLine60 uit met een 4-polige uitvoering. Twee verschillende railsystemen, één opbouwconcept – deze leuze volgt ook RiLine60 3/4-polig en bewijst hiermee nogmaals de flexibiliteit en efficiëntie van Rittal railkopertechniek.

Voor markten zoals Frankrijk, België en Ierland zijn 4-polige toepassingen bij laagspanningsverdelers reeds standaard. Maar ook voor EMC-kritische toepassingen zoals bv. in de moderne aandrijftechniek is er een ontwikkeling naar 4-polige opbouw. De gevolgen van storingen op het net worden hiermee zeer efficiënt gecompenseerd. Ook bijzondere toepassingen zoals twee parallel doorgevoerde gelijkstroomrails in de communicatietechniek, tussenkringtechniek of de stroomvoorziening in datacenters zijn realiseerbaar. Want net voor dit soort toepassingen biedt de nieuwe railkopertechniek RiLine60 4-polig veelvoudige mogelijkheden met betrekking tot plaatsbesparende opbouw en componentenverscheidenheid.

De opbouw van het systeem

De railsteunen zijn beschikbaar voor rails met een rechthoekig formaat met geïntegreerde doorsnedeaanpassing 12 x 5 mm tot 30 x 10 mm (maximaal 800 A). Aanvullend bestaan deze ook in de variante Plus in het Rittal PLS-formaat tot 1600 A met een verhoogde kortsluitvastheid. Met dit alternatief kan een maximale kortsluitvastheid van Icw = 50kA bereikt worden. Vooral in combinatie met sterkstroomverdelers biedt de 60 mm techniek met haar voortreffelijke kortsluitvastheid een enorme plaatsefficiëntie en bijgevolg een kostenbesparende opbouw in vergelijking met bestaande technieken. Hiervoor zijn geen bijkomstige maatregelen noodzakelijk om de kortsluitstroom te verminderen.

Het gevestigde afdeksysteem, dat uit bodemprofiel, afdekprofiel en eindafdekstrook bestaat, biedt een perfecte bescherming tegen aanraking in de gekende hoge kwaliteit van Rittal en vervolledigt het systeemconcept.

De aansluitadapters tot 1600 A overtuigen door een modern behuizingdesign (beschermklasse IP2X) en een unieke schuifvergrendeling van de afdekkap.
Alle nieuwe CB-adapters bieden een innovatieve frametechniek voor de bevestiging van alle gangbare vermogenschakelaars (MCCB) buiten de schakelkast. Het adapterchassis blijft hierdoor aanrakingsveilig op het railsysteem bevestigd. Door speciale rasterhaken kunnen de voorgemonteerde vermogenschakelaars eenvoudig op het railsysteem geplaatst en met een afsluitschroef vastgemaakt worden.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe 4-polige uitvoering van RiLine60 hechte Rittal zeer veel waarde aan de compatibiliteit. Andere systeemtoebehoren zoals railkoppelingen enz. kunnen dan ook van het 3-polige RiLine60 systeem overgenomen worden.

Nieuw: 2-polige N/PE-railsteun

Bovendien zal Rittal binnenkort een verdere marktnieuwigheid presenteren: de nieuwe 2-polige N/PE-railsteun met automatische doorsnedeaanpassing van 12 x 5 tot 30 x 10 mm.
Build for Life