3D tegels creŽren een trendy look

25 juni 2018 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
3D tegels creŽren een trendy look
3D tegels, ook wel reliŽftegels genoemd, zijn decortegels voor op de wand. Dť trend van nu! Met dit soort tegels kun je de ideale sfeer creŽren die je voor ogen hebt. Wanneer je hierop een stijlvolle sfeerverlichting projecteert, wordt het 3D-patroon extra geaccentueerd door het schaduweffect.

Voor elke ruimte

Deze keramische 3D tegels zijn uitermate geschikt voor de badkamer. Door het creŽren van een accentwand krijgt de badkamer de uitstraling die je zoekt. Ook in het toilet kun je deze 3D tegels gebruiken om het toilet sfeervol te maken.

Ruime keuze

De keuze in 3D tegels is zo groot, stijlvol en uniek, dat je jezelf niet alleen tot de sanitaire ruimtes hoeft te beperken. Je kunt met deze decortegels een echte eyecatcher maken in iedere ruimte. Denk hier bijvoorbeeld aan een wand in de hal, keuken of in de slaapkamer. Deze 3D tegels zijn ook in groot formaat verkrijgbaar en worden steeds vaker toegepast als ďkeramisch behangĒ in de woonkamer op de ombouw van een openhaard of om een mooie accentwand te creŽren.

De uitstraling van natuursteen met 3D tegels

Deze ďnatuursteenlookĒ tegels zie je vaak in wellness centra. Op deze manier creŽert u in uw badkamer de sfeer van een wellnessruimte. Deze decortegels worden tegenwoordig ook veel op de ombouw van een openhaard verwerkt om zo een extra accent te geven. Belangrijk is het om dit type 3D tegels in wildverband te verwerken. Kunt u zich al voorstellen: na een dag vol activiteiten lekker relaxen in een rustige omgeving!

3D tegels creŽren een trendy look

3D tegels met bling-bling

Houd je van bling-bling? Mag het best een beetje over de top? Ook daar zijn speciale reliŽftegels voor. Het bijzondere aan deze decortegels is dat, wanneer je langs dit soort wanden loopt, het patroon en de kleurschakering steeds veranderen onder invloed van de lichtinval. Dit geeft een prachtig effect. Een beetje gewaagd, maar wel hťťl bijzonder.

3D mozaÔek

Deze tegels hebben de uitstraling van mozaÔek, maar door het effect van het reliŽf zal er meer diepte aan de wand gegeven worden. Toch oogt het rustiger dan bij het originele mozaÔek. Dit komt omdat niet ieder ďsteentjeĒ apart gevoegd hoeft te worden, daardoor creŽer je meer rust. Ook praktisch heeft dit voordelen.

3D tegels creŽren een trendy look

Keramisch behang

Steeds vaker worden er decortegels verwerkt op bepaalde wanden in de woonkamer of slaapkamer of in grote commerciŽle ruimtes om opvallende accenten aan te brengen. Met groot formaat reliŽf-/decortegels wordt een mooie eyecatcher gemaakt, wat vaak ook zorgt voor een zeer ruimtelijk effect. Afhankelijk van het patroon worden deze tegels staand of liggend verwerkt. Een complete wand met deze decortegels oogt als een wand met behang. Vandaar de benaming Ďkeramisch behangí.

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden met 3D tegels zijn echt eindeloos. De voorbeelden hierboven zijn slechts een kleine greep uit het uitgebreide assortiment van Lingen Keramiek.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo