Natuursteenbedrijf groeit én investeert in nieuwe toonzaal

  BE   13 april 2018 Bron: Hippo
Natuursteenbedrijf groeit én investeert in nieuwe toonzaal
Van overgrootvader tot achterkleinzoon, de passie voor natuursteen zit bij Granite Works Otten in het bloed. Dit familiebedrijf bewerkt en plaatst jaarlijks bijna 1 miljoen kg natuursteen afkomstig uit meer dan 15 landen over heel de wereld. “Met de investering in een nieuwe toonzaal van 200 m² én een hoogtechnologisch machinepark willen we verder groeien”, opent Kevin Otten die samen met ouders Ivan en Diane het bedrijf runt.

De afgelopen jaren groeide Granite Works Otten stevig. Zeker de interieurafdeling scheerde, met een omzetstijging van 30%, hoge toppen. Het team van ondertussen 11 medewerkers en onderaannemers rondt jaarlijks zo’n 2.000 projecten af. “Onze toonzaal dateert van 1975 en bleef, op een aantal kleine renovaties na, steeds hetzelfde. In vergelijking met toen is ons aanbod én het aantal binnen- en buitentoepassingen van natuursteen gigantisch uitgebreid. Dringend tijd dus om de handen uit de mouwen te steken”, vertelt Kevin enthousiast.

Toonzaal van 200 m²

Van de oude toonzaal in Zepperen nabij Sint-Truiden bleven enkel de 4 muren rechtstaan. Daarna werd alles opnieuw opgebouwd tot een inspirerend geheel van 200 m² met meer dan 500 stalen natuursteen, composiet, keramiek en dekton. Van gevelbekleding, XXL-tegels, douches, trappen, haarden, keukentabletten, ... voor elk budget en stijl zijn er opties. “Alles is bovendien gedigitaliseerd zodat klanten meteen ontdekken hoe bijvoorbeeld hun nieuwe keuken, trap of haard eruit zal zien”, legt Kevin uit.

Granite Works Otten

Doorgedreven automatisering

Naast de nieuwe toonzaal investeerde Granite Works Otten in een modernisering van het machinepark. “Het ambachtelijke handwerk is nog altijd aanwezig, maar heel wat processen zijn ondertussen computergestuurd. Met digitale opmetingsapparatuur, een waterjet snijmachine, volautomatische zaagmachines en stockagesystemen beschikken we nu over innovatieve en hoogtechnologische tools. Kers op de taart is ons nieuwe logo. We zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk in ons verhaal”, aldus Kevin.

1 miljoen kg natuursteen

Onderzoek van Trends toont aan dat 3 op de 4 bedrijven in België een familiale insteek heeft. Ze vormen zonder twijfel de ruggengraat van onze economie. Granite Works Otten past perfect in dit plaatje: met de vierde generatie aan boord is het een rasecht familiebedrijf. “Ons verhaal start bij mijn overgrootvader Martin Otten. Hij nam in 1955 een steenhouwerij over, vandaag bewerken en plaatsen we jaarlijks bijna 1.000.000 kg natuursteen afkomstig uit meer dan 15 landen, van Zuid-Afrika, Brazilië tot China. We merken dat mensen doelbewust kiezen voor natuursteen. Het is tijdloos, duurzaam en heeft een eindeloos aantal creatieve mogelijkheden. We mikken dus op nog heel wat steengoede projecten”, besluit Kevin met een kwinkslag.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo