Veranda - Overkappingen

3 tips voor een mooie aanbouw met meerwaarde

3 tips voor een mooie aanbouw met meerwaarde
De coronacrisis heeft er onder andere voor gezorgd dat we meer in en rondom huis zijn gaan leven. Door (deels) vanuit huis te werken, ben je er misschien achtergekomen dat je toch behoefte hebt aan iets meer ruimte in huis. Dat kan met een aanbouw aan je woning.

Ben je van plan om een aanbouw te plaatsen, zoals een serre, dan is het wel zo fijn om direct te gaan voor een aanbouw met meerwaarde. Mocht je je huis ooit willen verkopen dan is je woning direct meer waard. In dit artikel lees je enkele tips voor een fraaie aanbouw die zorgt voor meerwaarde.

Ga voor een serre met veel daglicht

Wat bijvoorbeeld echt een aanrader is, is het laten bouwen van een serre. Een serre is een uitbouw aan huis die vaak bestaat uit glas en/of grote ramen. Hierbij bestaat het dak van de serre ook uit glas. Je kunt je vast wel voorstellen wat dat voor de lichtinval in je woning doet; daardoor lijkt je huis optisch gezien ook nog eens groter.

Met een serre profiteer je het hele jaar door van natuurlijk daglicht in je huis en lijkt het alsof je je tuin, maar dan overdekt en lekker warm, verlengt. Een ander voordeel van een serre is dat je huis sneller warm wordt zonder dat je hoeft te stoken. Dat is weer een klein lichtpuntje in de actuele energiecrisis, want hiermee kun je toch een aardig zakcentje besparen.

Overdekte veranda aan huis laten bouwen

Niet iedereen is door het glazen karakter fan van een serre als aanbouw. Ook kan de warmte op sommige plekken zorgen voor een te warme woning, waardoor mensen liever voor een veranda gaan als aanbouw. Een veranda zit eveneens vast aan je huis, maar is verder een uitbouw aan de buitenkant van je woning of schuur. Het geheel wordt opgebouwd met een houten, kunststof of aluminium constructie.

Mocht je toch iets van glas erbij willen, kun je dit ook tussen de palen of als dak laten plaatsen. Het grootste voordeel van een veranda plaatsen is dat je huis er een meer luxe uitstraling van krijgt, omdat je meer leefruimte maakt waardoor je woning ook weer meer waard wordt. Ook prettig: een veranda heeft een isolerend karakter.

Dakkapel of lichtkoepel laten plaatsen

Beschik je al over een serre of veranda? Of heb je geen ruimte voor zo'n aanbouw maar wil je wel op een andere manier extra optische ruimte en meer daglicht creëren? In dat geval is een dakkapel of een lichtkoepel plaatsen een idee. Een dakkapel plaats je meestal op de eerste of tweede verdieping en zorgt voor extra ruimte en meer licht. Denk bijvoorbeeld aan een krappe zolder waar je meer ruimte wilt creëren. Daar biedt een dakkapel de oplossing voor en het zorgt voor een meerwaarde van je huis.

Een lichtkoepel wordt over het algemeen geplaatst op de begane grond of de slaapkamer als dat mogelijk is. Beschik je bijvoorbeeld over een keuken met een plat dak dan is een lichtkoepel dé manier om te zorgen voor natuurlijk daglicht in je huis. Net als bij een serre profiteer je tegelijkertijd van het nodige zonlicht en de daarbij horende warmte. Ook kun je een lichtkoepel, eveneens als bij een serre, gebruiken ter ventilatie en natuurlijk voor frisse lucht.

Ook interessant