Energie

3 redenen waarom een accu erg handig is tijdens het klussen

3 redenen waarom een accu erg handig is tijdens het klussen
Veel apparaten hebben een accu. Ze zijn verwerkt in de draadloze boormachine, je telefoon, tablet en in je auto. Een accu zit dus in van alles, maar nagenoeg niemand heeft een aparte accu, oftewel een thuisaccu. Een thuisaccu kan erg handig zijn om achter de hand te hebben in huis. Zo kan je er geld mee besparen en is het zeer handig bij noodgevallen. Je kunt ook klussen met elektrische apparaten zonder een stopcontact in de buurt. Er zijn drie redenen, of manier, waarom een thuisaccu handig kan zijn voor jou.

Meer halen uit het opwekken van stroom

Wek je stroom op met zonnepanelen of een windmolen? Dan wil je natuurlijk de profijt hiervan hebben. Je hebt namelijk veel moeite erin gestopt om dit te kunnen doen. Wanneer je geen accu gebruikt om je stroom op te slaan wordt de stroom terug geleverd aan je elektriciteitsnetwerk. Dit levert je minder op dan dat je kwijt bent aan kosten als je het afneemt van het elektriciteitsnetwerk. Wanneer je je thuisaccu aansluit op je zonnepanelen of windmolen kan je dus de stroom zelf opslaan. De restanten, na het opladen van je accu, worden dan weer geleverd aan je elektriciteitsnetwerk. Hierdoor kan je volop profiteren van je opgehaalde elektriciteit.

Noodstroom bij stroomstoring

Wanneer er een stroomstoring is, of er iets defect is aan je elektriciteit, komt een thuisaccu erg van pas. Met een thuisaccu kan je je apparaten van stroom voorzien, met de juiste koppelstukken, en kan je dus meerdere uren doorstaan. Het ideale is wanneer je je accu hebt kunnen volladen aan de hand van zonne-energie of met een windmolen. Wanneer je deze optie niet hebt kan je je accu opladen aan de hand van een accu lader. Dan ben je altijd voorbereid bij een stroomuitval. Ideaal is bijvoorbeeld een lithium accu. Deze zijn de lichtste en meeste compacte semi-tractie accu’s beschikbaar.

Elektrische auto opladen

Wanneer je thuiskomt na een dag werken op een uitje laadt je daarna je elektrische auto op. Dit zijn vaak in de donkere uren van de dag, waardoor je zonnepanelen nagenoeg niets meer opbrengen. Dat is erg zonde, aangezien je natuurlijk aan de hand van zonnepanelen een stuk goedkoper je elektrische auto kunt laden. Aan de hand van een thuisaccu kan je deze energie opslaan overdag. Vervolgens kan je deze energie in de avond of nacht gebruiken om je elektrische auto op te laden. Hierdoor bespaar je een stuk ten opzichte van de stroom vanuit je elektriciteitsnetwerk.

Ook interessant