3 redenen om te kiezen voor spouwmuurisolatie

Bron: Bouw & Wonen
3 redenen om te kiezen voor spouwmuurisolatie
De energierekening is het afgelopen jaar de minst leuke rekening die je voor je kiezen kunt krijgen. Veel mensen zijn momenteel bang om hun verwarming te gebruiken, want de prijzen voor gas zijn enorm hoog. Het liefst zouden we de hele winter geen verwarming aan willen doen, maar hoe reŽel is dat? Je kunt het beste ervoor zorgen dat jouw woning ontzettend goed geÔsoleerd is, zodat je de verwarming niet op volle kracht nodig hebt. Uiteraard kunnen we zeker in de winter niet zonder verwarming, maar een paar graden lager zal al enorm veel geld schelen. We geven je graag drie redenen waarom je zou moeten kiezen voor spouwmuurisolatie.

Het is betaalbaar

Spouwmuurisolatie Limburg is een van de meest betaalbare opties wat betreft verduurzaming of isolatie. Dat komt omdat er eigenlijk nauwelijks iets verbouwd of afgebroken hoeft te worden. De specialist kan door middel van enkele gaten in de muur de volledige tussenruimte opvullen door middel van een spuitpistool. Dit wordt hierna natuurlijk netjes dichtgemaakt, waardoor je er niets meer van ziet. Het is geen arbeidsintensieve klus en kan vaak binnen een dag gedaan worden. Hierdoor betaal je dus ook niet veel voor de manuren. Door de lage prijs is de terugverdientijd ook ontzettend snel. Het is de kleine investering dus helemaal waard.

Je hebt direct resultaat

Wanneer je je muren hebt laten isoleren door middel van spouwmuurisolatie, heb je direct profijt van de verbeterde isolatie. Het materiaal waarvan de isolatie wordt gemaakt is vochtwerend, waardoor je ook direct andere problemen als schimmel tegengaat. Hierdoor is het niet alleen een goede investering wat betreft de energierekening of de warmte in huis, maar ook voor het totale onderhoud. De levensduur is ontzettend lang, want het gaat net zo lang mee als de woning zelf. Wanneer je het door een professional laat uitvoeren, heb je direct resultaat en kun je jarenlang van de voordelen genieten.

Verhoging van marktwaarde

Wist je dat kopers op de woningmarkt tegenwoordig meer dan ooit naar energie labels van huizen kijken? Dat is niet zo gek, want hiermee kunnen ze direct de eigen prijs uitrekenen van de maandelijkse lasten. Door jouw woning te verduurzamen door middel van spouwmuurisolatie zorg je er direct voor dat jouw woning aantrekkelijker wordt voor potentiŽle kopers. Hierdoor verhoog je dus ook gelijk je marktwaarde, waardoor je deze investering dubbel en dwars terugverdient. We kunnen ons haast niet voorstellen dat je inmiddels nog niet bent overtuigd!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo