Verbouwen

2.979.000 Vlaamse woningen wachten op renovatie

Vandaag wordt slechts 0,7% van de in totaal 3 miljoen Vlaamse woningen per jaar gerenoveerd. Een van de redenen is wellicht het prijskaartje en de complexiteit van een totaalverbouwing. Vaak komen er bij een verbouwing ook heel wat partijen kijken en zijn heldere afspraken de grote uitdaging. Victor wil tijdens de Renovatie- en Openwervendagen op 10, 17 en 31 mei de nadruk leggen op het belang van één totaalaannemer.

In Vlaanderen dateert meer dan 58% van alle eengezinswoningen van voor 1970. Dat betekent niet enkel dat ze energetisch hopeloos achterophinken, maar dat er ook heel wat woningen aan een grondige verbouwing toe zijn. Wie de waarde van zijn woning marktconform wil houden, blijft dus best niet bij de pakken zitten. Omdat de Vlaamse overheid tegen 2020 de energieverslindende woningen de wereld uit wil, hebben ze onder andere het Renovatiepact gelanceerd. Dat is een pakket van maatregelen om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Maar bij een verbouwing gaat het vaak over meer dan energie alleen.

Victor zal daarom tijdens de Renovatie- en openwervendagen de focus leggen op het belang van één totaalaannemer. “Of het nu over een totaalrenovatie gaat of een kamer per kamerrenovatie, vaak heb je heel wat partijen en vakmannen nodig. Het is voor de bouwheer geruststellend als de bouw vooruitgaat, er iemand is die de vooraf vastgelegde uitvoeringstermijn en het vooropgestelde budget bewaakt en het geheel in goede banen leidt,” aldus Wim Vriesacker directeur Victor.

Meer info over het Renovatiepact vind je op www.energiesparen.be.

Victor renoveert

Hoe Victor precies te werk gaat, kan je ontdekken op diverse evenementen in mei: de Victor Renovatiedag op 10 mei 2015 in Maldegem en Lovendegem, de Vlaamse Renovatiedag op 17 mei 2015 in Zele en Antwerpen en de Open Wervendag op 31 mei 2015 in Wachtebeke en Waasmunster.

Ook interessant