Algemeen

2008 wordt topjaar werkgelegenheid

De grootste 50 Belgische werkgevers plannen dit jaar 17.581 mensen in dienst te nemen, nog meer dan in 2007, "op zich al een grand cru" volgens Bizz Magazine. Het maandblad deed een enquête naar de vacatureverwachtingen van de bedrijven voor 2008. Daaruit blijkt dat Colruyt dit jaar de grootste aanbieder van werk wordt, met niet minder dan 2.500 jobs.

Bedrijven als Euroclear, Fortis, Deloitte, ING, KBC, Ikea, Belgacom, Colruyt, Umicore, SD Worx, Electrabel en GlaxoSmithKline "tonen zich het meest actief op het rekruteringsfront", aldus Bizz Magazine in een mededeling.

Behalve Colruyt staan ook de banken bovenaan de lijst van grote zoekers van personeel. Ze doen daarmee hun prestatie van het voorbije jaar over. De grootste zes, met name Fortis, Dexia Groep, KBC, ING, Axa en De Post, zijn samen goed voor 5.500 vacatures.

Zowel voor onervaren jongeren als voor ervaren werknemers liggen in alle sectoren en voor zo goed als alle functies kansen open. Van de beschikbare jobs is 42 procent weggelegd voor jongeren en 58 procent voor "seniors".
Build for Life