Second Home

100 aanbieders stellen hun aanbod voor op Second Home Gent

100 aanbieders stellen hun aanbod voor op Second Home Gent
De markt voor vakantiewoningen en tweede verblijven boomt en daar zijn goede redenen voor. De combinatie van de historisch lage hypothecaire rente en de quasi nulopbrengst van je spaargeld maakt het interessanter dan ooit om te investeren in vastgoed. Als je weet dat het rendement op een tweede verblijf kan oplopen tot 7 à 8%, is de keuze snel gemaakt! Maar een tweede huis is meer dan alleen maar een interessante investering, je koopt ook een stuk extra levenskwaliteit, een eigen plek om echt te leven en te genieten. Op Second Home Expo stellen 100 exposanten uit 20 landen hun aanbod voor in een prijsvork vanaf 40.000 euro tot meer dan 2 miljoen. Voor ieder wat wils dus!

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 9 en 10 maart 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Spanje nog steeds bovenaan de hitlijsten

Uit de enquête die de organisatoren tijdens de vorige editie uitvoerden, blijkt overduidelijk dat de voorkeursbestemming van de Belgische kopers nog steeds Spanje is met een voorkeur voor de Costa Blanca (49%), de Costa del Sol (26%) of de Costa Calida (17.5%). Frankrijk volgt op twee voor Portugal en Italië. Wat wel opvalt is dat ook de vraag naar panden in landen als Bulgarije, Hongarije, Turkije, Kaapverdië en Zuid-Afrika overduidelijk in de lift zit. Het vaak zeer interessante prijskaartje speelt daar zeker een rol in. Bijna de helft van de kandidaat kopers kijkt uit naar een appartement, maar één derde mikt hoger en zoekt een villa. De overgrote meerderheid van de bezoekers (75%) wil tussen de 100.000 en de 300.000 besteden aan een tweede verblijf. Slechts enkelingen (3%) zoeken iets onder de 100.000 euro, en 22% heeft een budget dat de 300.000 euro overstijgt. Eén ding is wel duidelijk: een tweede verblijf is niet langer het voorrecht van de happy few, maar wel een interessante opportuniteit voor iedereen die op een verantwoorde manier van zijn spaargeld wil genieten.

Veel meer dan een rondje huizen kijken

“Uiteraard is het belangrijk dat het aanbod op Second Home de kandidaat kopers inspireert, maar de beurs heeft veel meer te bieden dan enkel dat”, aldus Koen De Zutter, woordvoerder van Second Home. “Verliefd worden op een pand is heel mooi natuurlijk, maar tegelijkertijd moet je als kandidaat koper goed voorbereid aan je avontuur beginnen. De vastgoedwetgeving, de formaliteiten en de fiscaliteit verschillen sterk van land tot land. Daarom organiseren we tijdens het event een hele serie seminaries die de bezoekers heel gerichte informatie bieden over de verschillende landen, de fiscaliteit, de verhuuurmodaliteiten, de beheersovereenkomsten enz. Hoe beter je de aankoop voorbereidt, hoe kleiner de kans is op een ontgoocheling achteraf.”

Ook interessant