Verbouwen

10 jaar verstandig Bouwen en Renoveren

De makers van Verstandig Bouwen en Renoveren pakken op de BIS-beurs uit met de tiende editie van het boek voor Oost- en West-Vlaanderen. Tien jaar al loodst de gids (ver)bouwers door hun bouwproces. Deze verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij. Alle bezoekers die recht hebben op een gratis boek, maken bovendien kans op een waardebon van € 10.000. Deze bon kan verzilverd worden in de vorm van een douche-, massage- of stoomcabine of een sauna.

Objectieve en volledige informatie. Dat is al 10 jaar het uitgangspunt van Verstandig Bouwen. Vanaf de eerste spadesteek tot en met de oprit legt de bouwgids op een eenvoudige en correcte wijze uit welke de verschillende mogelijkheden en materialen zijn, welke hun voor- én nadelen zijn, waar je op moet letten, welke de addertjes onder het gras zijn, enz. Verstandig Bouwen maakt er ook een punt van eer van om de teksten zo up-to-date mogelijk te houden.

Bij het ruim 300 pagina’s tellende en rijk geïllustreerde boek krijg je ook een bijlage. Deze maakt je volledig wegwijs in de administratieve en financiële voorbereiding die een bouwproject voorafgaat. Voor een leek is het immers niet evident een weg te vinden in dit kluwen van registratierechten, hypothecaire leningen, stedenbouwkundige voorschriften, bouwpremies, architecten en aannemers, …

Vernieuwde cd-rom

Een laatste hebbedingetje in het informatiepakket is een vernieuwde cd-rom. Net als de twee gedrukte media biedt hij een schat aan informatie. Zo krijg je een beknopt overzicht van het bouwproces, kan je on line productfolders van bedrijven aanvragen of een reeks modeldocumenten en -contracten downloaden (zoals bijvoorbeeld een huurcontract of een bezwaarbrief tegen een toegekend KI). Daarnaast bevat de cd-rom rekentools, een kijkwoningengids en de mogelijkheid verhuiskaartjes te versturen … Tot slot biedt het schijfje ook heel wat inspiratie en ontspanning.

Hoe het boek aanvragen?

De (ver)bouwgids is samen met de financiële en administratieve gids en de cd-rom gratis voor ieder die op de stand van Verstandig Bouwen een officieel document (plan of voorontwerp op naam, bouwvergunning- of aanvraag, overeenkomst met architect of aannemer, koopcontract van een bestaande woning of bouwgrond of een woonkredietaanvraag bij Fortis Bank) van max. 1 jaar oud - of kopie ervan - kan voorleggen en een enquêteformulier invult.

Kan je niet onmiddellijk bewijzen dat je gaat kopen of bouwen, dan doe je op de BIS-beurs nog voordeel. Speciaal voor de tiende verjaardag kan je het totale pakket op de stand van Verstandig Bouwen aankopen voor € 10,- (normale winkelprijs: € 15,-)

Waardebon van € 10.000

Wie echter wel een enquête invult op de beurs, maakt meteen ook kans op een waardebon van € 10.000. Deze waardebon is omruilbaar bij de firma Samaco voor een douche-, stoom- of massagecabine of een sauna. De winnaar wordt na afloop van de beurs uit alle ingevulde enquêtes getrokken door een gerechtsdeurwaarder.

Bouw & Wonen geeft 5 expemplaren GRATIS weg

Bouw & Wonen heeft inmiddels van vijf lezers een reactie ontvangen. Zij ontvangen binnenkort de nieuwe editie van Verstandig Bouwen en Renoveren:

Lieven Lampo uit Gent, Clara De Saer uit Maldegem, tania horemans uit Aartselaar, Peter Foulon uit Gent en Tim Joris uit Sint-Truiden zijn de gelukkigen.