Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Diamantpaviljoen Crepain Binst opgeleverd  

Diamantpaviljoen Crepain Binst opgeleverd
In een van de paviljoens naast het Museum aan de Stroom in Antwerpen is het diamantpaviljoen geopend naar ontwerp van Crepain Binst Architecture. Het interieurontwerp is geïnspireerd op de gefacetteerde vormen van diamanten.

In zijn ontwerp heeft Crepain Binst de gefacetteerde vormen van diamanten vertaald naar een zogenaamd diagrid. Dit driehoekige raster vormt de basis voor de organisatie van het paviljoen. Op het raster heeft het bureau een aantal ‘diamanten’ geplaatst, die bezoekers de gelegenheid geven interactief de wereld van de diamanten te ontdekken.

“De bezoeker maakt kennis met 550 jaar geschiedenis, de knappe ambachtslieden, het economisch belang en tal van andere aspecten van deze typische Antwerpse sector”, meldt Crepain Binst. “Blikvangers zijn juwelen die Napoleon schonk aan gravin Vilain XIV uit het Oost-Vlaamse Bazel en een diamanten wapenschild van Antwerpen. Ook het befaamde diamanten racket van het EEC-tennistornooi is te bewonderen.”

Aan het plein voor het Museum aan de Stroom heeft Neutelings Riedijk Architecten vier geschakelde paviljoens ontworpen. Met dit nieuwe diamantpaviljoen heeft Crepain Binst Architecture voor deze paviljoens in totaal drie interieurs ontworpen. Eerder tekende het Antwerpse architectenbureau al het Havenpaviljoen en het Umicore Zilverpaviljoen.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
10 april 2012
Nieuwsarchief:   

Meer architectuurnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba