Woonleningen

Wat als de maandelijkse aflossingen van je lening te zwaar doorwegen?

Wat als de maandelijkse aflossingen van je lening te zwaar doorwegen?
Je hebt een woonlening lopen, maar de maandelijkse aflossing is elke keer opnieuw een zware opgave. Is er nog licht aan het einde van de tunnel? Jazeker! Maak meteen een afspraak met een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten. Hij gaat voor jou op zoek naar een oplossing.

Je vindt het wellicht lastig om er met anderen over te praten, maar dat is niet nodig. Veel mensen verkeren in een gelijkaardige situatie. Het is belangrijk om naar een oplossing te zoeken die je echt vooruithelpt. Stap naar een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire leningen. Die is gespecialiseerd in woonkredieten en werkt samen met verschillende kredietverstrekkers. Hij kan voor jou naar een oplossing zoeken.

Credishop is zo’n onafhankelijk bemiddelaar. Je vindt hier een Credishop-kantoor in je buurt. Maak meteen een afspraak.

Welke oplossingen heb je?

  • een herfinanciering van je hypotheeklening, al dan niet met een verlenging van de looptijd: je vervangt je bestaande woonlening door een nieuwe. Als de looptijd verlengd wordt, daalt ook je maandelijkse aflossing en wordt dit financieel voor jou beter betaalbaar.
  • een hergroepering van al je kredieten in één nieuwe hypotheek. Dit is zinvol als je nog andere kredieten hebt, zoals een lening op afbetaling of een kredietkaart. De hergroepering van je kredieten kan onder de vorm van een hypotheek met roerende of met onroerende bestemming. In sommige gevallen worden al jouw schulden samen ondergebracht in één kredietopening met twee voorschotten, wat je een aantal grote voordelen oplevert:
    • je krijgt een hypotheeklening op maat inzake duurtijd en maandlast
    • je totale maandlast daalt
    Het hergroeperen van je leningen is wel geen standaardoplossing die je zo maar even snel regelt. Je moet hier goed over nadenken. Wil je nu minder terugbetalen, dan zal je waarschijnlijk je duurtijd moeten verlengen. Wil je daarentegen minder intresten in totaal terugbetalen, houd dan de duurtijd van je hypotheeklening zo kort mogelijk.

    Je zal wel notariskosten moeten betalen, alsook kosten voor een nieuwe hypothecaire inschrijving.


Maak meteen een afspraak bij de Credishop-specialist in je buurt. Hij of zij zal voor jou bekijken welke oplossingen aangewezen zijn. We bekijken ook de acceptatievoorwaarden van alle kredietverstrekkers waarmee we samenwerken en voeren voor jou de onderhandelingen met de kredietgevers.

Wat moet je meebrengen naar je afspraak bij Credishop?
  • je identiteitskaart
  • enkele recente loonfiches
  • de aflossingstabellen van (al) je lopende kredieten
Wij gaan meteen voor jou aan de slag.

Ook interessant