Ventilatie

Flux+ Flat: nieuwe balansventilatie met warmteterugwinning van Renson

Flux+ Flat: nieuwe balansventilatie met warmteterugwinning van Renson
Met de Flux+ Flat als kloppend hart van het D+- ventilatiesysteem, kan je zowel in je nieuwbouw als in je gerenoveerde woning op beide oren slapen. Letterlijk, want deze fluisterstille, geconnecteerde ventilatie-unit zorgt steeds voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit door het ventilatieniveau volautomatisch af te stemmen op het vocht-, VOC- (geurtjes) én CO2-gehalte in de binnenlucht. Zonder dat je daar omkijken naar hebt en aan het laagste E-peil in zijn klasse.

C- vs D-ventilatie? Renovatie vs nieuwbouw?

Dat voor renovaties enkel een C+-ventilatiesysteem in aanmerking komt en je in nieuwbouw alleen met een D-ventilatiesysteem de EPB-normen haalt? Dat klopt helemaal niet. Meer zelfs: met de nieuwe Flux+ Flat in het assortiment en de uitbreiding van de Healthbox 3.0 reeks met enkele extra configuratiemogelijkheden is Renson van alle markten thuis om op maat van elk project het meest geschikte én energiezuinige ventilatiesysteem voor te stellen. Welk dat wordt? Dat hangt van heel wat verschillende factoren af: van de nodige plaats om leidingen in te bouwen tot de ligging van je woning, het feit of je al dan niet je ramen vervangt en uiteraard ook van je voorkeuren, leefpatroon en persoonlijke behoeften als bewoner.

Flux+ Flat: nieuwe balansventilatie met warmteterugwinning van Renson

Maximale energiebesparing

Met de nieuwe Flux+ Flat kies je in ieder geval voor de meest energiezuinige unit als kloppend hart van je D+-ventilatiesysteem. De warmtewisselaar in de unit zorgt voor maar liefst 91% warmteterugwinning. Samen met het lage vermogen geniet je dan ook steeds van de gezondst mogelijke binnenlucht zonder impact op je energiefactuur.

Volautomatisch

De ‘+’ in D+-ventilatie staat dan weer voor vraagsturing. Dat betekent dat de Flux+ Flat volautomatisch z’n ventilatieniveau afstemt op de binnenluchtkwaliteit. Waar andere merken die binnenluchtkwaliteit monitoren aan de hand van vocht- en/of VOC (geurtjes)-sensoren op de unit, doet de Flux+ Flat dat als enige balansventilatietoestel op de markt ook aan de hand van een extra CO2-sensor. Met de luchtkwaliteit weer op peil, keert de unit naar z’n basisventilatieniveau terug. Ook dat draagt ertoe bij dat de Flux+ Flat kan uitpakken met de laagste E-peil score in zijn klasse. Maar vooral: het zorgt ervoor dat je geen omkijken hebt naar gezonde binnenlucht in huis.

Gebruiksvriendelijkheid troef

Op het vlak van gebruiksvriendelijkheid gaat de Flux+ Flat zelfs nog een stapje verder. Want aangezien die (via een ethernetkabel) geconnecteerd is met het internet, heb je met de bijbehorende Renson Ventilation app altijd en overal zicht op de binnenluchtkwaliteit. Je kan via die weg ook de Breeze functie (voor extra ventilatie met koelere nachtlucht op warme dagen) bedienen of tijdelijk je ventilatieniveau boosten (bv. bij een feestje thuis). Ook handig is de melding die je krijgt in de app wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Want vergeet niet dat een D-ventilatiesysteem met warmteterugwinning enkel gegarandeerd gezonde binnenlucht oplevert als je ook de filters tijdig vervangt en je systeem regelmatig laat reinigen. Nog goed nieuws over die filters trouwens, want die kan je heel eenvoudig zelf vervangen zonder kans op fouten.

Flux+ Flat: nieuwe balansventilatie met warmteterugwinning van Renson

Compact

En ‘last but not least’ is de Flux+ Flat vooral ook een compact toestel. Zo past die zelfs in de kleinste technische ruimte of berging tegen het plafond of (horizontaal of verticaal) tegen de wand.

Ook interessant