Daikin luchtreinigers voor zuivere binnenlucht

25 oktober 2021 Bron: Two Cents
Daikin luchtreinigers voor zuivere binnenlucht
Daikin brengt twee nieuwe luchtreinigers op de markt, de Daikin MCK55W en de Daikin MC55W. Kwalitatieve en betrouwbare luchtreinigers voor zuivere lucht, optimaal binnencomfort en een gezondere omgeving.

In de lucht die we inademen bevinden zich vele stoffen zoals allergenen, bacteriŽn, virussen en tabaksrook, die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Het is daarom belangrijk om de lucht in de woning efficiŽnt te zuiveren. Een kwalitatieve en betrouwbare luchtreiniger die over een HEPA-filter en ionisator beschikt zorgt voor het beste resultaat. Stof, pollen, allergenen en geurtjes worden uit de binnenlucht gefilterd en onschadelijk gemaakt.

Zuivere lucht dankzij luchtreiniging

De nieuwste Daikin luchtreinigers, de MCK55W en MC55W beschikken over de meest geavanceerde technologieŽn op het vlak van luchtreiniging en bevochtiging. Zo zorgen de plasma-ion technologie en de Flash Streamer technologie voor een maximale neutralisatie van onaangename geuren, schimmels, bacteriŽn, allergenen en gevaarlijke chemische stoffen en dit aan een afbrekend vermogen vergelijkbaar met een thermische energie van ongeveer 100.000įC.

Verder beschikken de toestellen over een hoog rendement HEPA-filter die 99% van alle fijne stofdeeltjes (tussen 0,1 μm en 2,5 μm) verwijdert ťn die bovendien niet verstopt raakt.

En interessant om hooikoortsklachten te bestrijden: de toestellen beschikken over een Pollenstand die pollen vangt voor deze de grond bereiken.

Daikin luchtreinigers voor zuivere binnenlucht

Bewezen doeltreffendheid tegen virussen

Het Franse laboratorium Institut Pasteur de Lille bevestigt: de Daikin-modellen elimineren in 2,5 minuten meer dan 99,98% van het humane coronavirus HCoV-229E en 99,93% van het H1N1-virus, dat de gewone griep veroorzaakt. Deze luchtreinigers kunnen dus efficiŽnt ingezet worden in de strijd tegen respiratoire aandoeningen en virussen.

Energiezuinige modellen

De luchtreinigers zijn niet enkel zeer efficiŽnt, ze zijn ook uiterst energiezuinig. Dit dankzij de speciale sensors die het verontreinigingsniveau van de lucht detecteren en het systeem desgewenst inschakelen, maar ook dankzij de timers waarmee een automatische luchtzuivering kan worden gepland.

Luchtbevochtiging voor ultiem comfort

Naast onzuivere lucht, kan ook te droge lucht een probleem zijn, en dan vooral in de winter. De juiste vochtigheidsgraad is, naast zuivere lucht, dan ook onmisbaar voor een optimaal binnencomfort. De Daikin MCK55W luchtreiniger hydrateert daarom ook de lucht in de woning en verlicht de nadelige invloed van droge lucht.

Stijlvol en gebruiksvriendelijk ontwerp

Met de gebruiksvriendelijke maar uiterst gesofisticeerde bedieningselementen heeft de gebruiker volledige controle over het toestel en schakelt snel over naar de Turbostand voor een extra krachtige en snelle reiniging, past de werkingstijden, kiest voor een hogere of lagere vochtigheidsgraad,Ö

Met hun stijlvolle design passen de units in elk interieur. Dankzij de compacte afmetingen en hun licht gewicht plaatst men ze waar nodig. Bovendien hebben ze een zeer krachtige zuigkracht maar ook een fluisterstille werking, wat de units uitermate geschikt maken voor slaapkamers en home offices.

Daikin luchtreinigers voor zuivere binnenlucht

Ook oplossing voor commercieel gebruik

Voor de luchtzuivering van grotere ruimtes brengt Daikin een aangepaste oplossing op de markt, de AstroPure. Deze is uiterst geschikt voor gebruik in kantoren, scholen, hotellobbyís, gezondheidsinstellingen, Ö om er maar een paar te noemen.
AstroPure is een volledig autonome, stand-alone unit die de modernste HEPA-filter combineert met optioneel verkrijgbare UV kiemdodende bestraling (UVGI). Het resultaat is een binnenluchtkwaliteit die voldoet aan de VDI 6022-richtlijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo