Nieuwbouw

Woningbouw Huyzentruyt bouwt 74 woningen in Deerlijk

Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van Groep H uit Beveren-Leie, start deze week met de commercialisering van het nieuwbouwproject ‘De Heerlijkheid’ langs de Beekstraat en de Weverijstraat te Deerlijk. Het bouwbedrijf zal daar ruim 74 ééngezinswoningen bouwen, in gesloten en halfopen bebouwing. Het masterplan van de nieuwe verkaveling werd opgemaakt in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur van Deerlijk, dat een zeer actief woonbeleid voert.

Focus op jonge gezinnen

“Met dit project gaan we duidelijk voor eigentijds en duurzaam wonen. We mikken op een breed publiek en verschillende leeftijdscategorieën.”, zegt Yves Verbeke, marketingdirecteur van het bouwbedrijf. Het gebruik van vrij grote glaspartijen zorgt voor een luchtig en aangenaam woonklimaat. Het ontwerp van het nieuwbouwproject voorzag in een open benadering. De ruime aandacht voor groene speelzones zal ongetwijfeld voor de nodige sociale interactie zorgen. “Het woonproject sluit aan op de Waregemstraat en heeft zo een ideale ligging tussen de Molenhoek en het centrum van Deerlijk. Bovendien zorgt de nabijheid van de E17 voor een vlotte bereikbaarheid en ontsluiting.”, aldus nog Yves Verbeke.



Betaalbaar wonen

Betaalbaar wonen staat in dit nieuwbouwproject centraal. Er werd gekozen voor een budgetvriendelijke architectuur, die toch voldoende creatieve aspecten bevat om aan elk van de woningen een eigen, specifiek karakter te geven. Doordachte ontwerpen zorgen voor functionele woongelegenheden, waarin de beschikbare woonvolumes optimaal benut worden. Uiteraard ging veel aandacht uit naar verantwoord energieverbruik. Elk van de woningen beschikt bovendien over een geïntegreerde garage. Grondoppervlaktes gaan van 227 tot 593 m². Prijzen variëren van €173.000 tot €265.000, excl. kosten.

Gefaseerde aanpak

De realisatie van het woonproject zal gefaseerd verlopen. In een eerste fase worden 17 van de 74 gezinswoningen gebouwd. Als alles volgens plan verloopt is de start van de wegenis- en infrastructuurwerken voorzien voor het najaar van 2009. Aansluitend wordt dan gestart met de bouw van de woongelegenheden, wellicht tegen begin 2010.



Bouwgronden zonder bouwverplichting

Naast de 74 woningen zijn in ditzelfde woonproject 12 percelen bouwgrond zonder bouwverplichting beschikbaar. HDI (Huyzentruyt Development & Investments), zusterbedrijf van Woningbouw Huyzentruyt, zal instaan voor de verkoop hiervan. Het betreffen 8 loten voor alleenbouw en 4 loten voor halfopen bebouwing. Oppervlaktes variëren hier van 463 tot 623 m².

Verkoop gestart

De commercialisering van het project start deze week. Geïnteresseerden kunnen nu reeds terecht bij Woningbouw Huyzentruyt (tel. 056/736 736) of HDI (056/736.825) om de mogelijkheden te bespreken.

Informatievergadering

Om zowel de omwonenden als geïnteresseerde kopers te informeren organiseert Woningbouw Huyzentruyt een informatievergadering op woensdag 8 juli as. Het bouwproject zal er uitgebreid toegelicht worden. Schepen Carl De Donder zal er namens het gemeentebestuur nadere uitleg geven bij het woonbeleid van de stad. Afspraak woensdag 8 juli as. om 19u in de kantoren van Woningbouw Huyzentruyt, Wagenaarstraat 33 te Beveren-Leie.