Duurzaam Bouwen

Nieuwe wijk met 170 energieneutrale woningen in Rotterdam

Rotterdam is gestart met de gebiedsontwikkeling van Nieuwe Dorp Heijplaat. Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers realiseert de komende jaren op deze locatie 170 energieneutrale woningen. De gemeente legt de openbare ruimte aan. De gemeenteraad heeft zijn goedkeuring gegeven aan het in uitvoering nemen van de grondexploitatie voor de nieuwe ontwikkeling. De nieuwe Rotterdamse wijk wordt omringd door de Nieuwe Maas, de Waalhaven en de Eemhaven.

Thuis in de Haven

De realisatie van het project Thuis in de Haven start vanaf 2016 en loopt tot circa 2023. De wijk krijgt een modern en stoer havenfront met karakteristieke kadewoningen. Daarachter komen eengezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen in een meer dorpse en groene setting, aldus de gemeente Rotterdam.

Alle woningen worden volledig energieneutraal gerealiseerd. De woningen wekken door middel van zonnepanelen voldoende stroom op voor zowel het gebouwgebonden energieverbruik als het huishoudelijk verbruik. Verwarmen en koelen van de woningen gebeurt door individuele warmtepompen met warmte- en koudeopslag in de bodem.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant