Duurzaam Bouwen

Bouw duurzame 'frisse school' Heerde gestart

In Heerde is de bouw gestart van een nieuwe duurzame brede school. Het gebouw, ontworpen door Marcel Steeghs van SVP architectuur en stedenbouw, gaat onderdak bieden aan twee basisscholen met 24 groepen kinderen.

Het nieuwe schoolgebouw heeft op de begane grond en de eerste verdieping twee clusters van vier klaslokalen. De klaslokalen op de begane grond zijn gesitueerd rondom twee speellokalen aan de linkerzijde van het gebouw. Van deze speellokalen kan één grote ruimte worden gemaakt die gebruikt kan worden voor theatervoorstellingen of een kerkdienst. De werkruimtes voor de docenten en de gymzaal bevinden zich in de rechtervleugel van het gebouw op de begane grond.

Steeghs had bij het ontwerpen van de school het doel om een duurzame ‘frisse school’ neer te zetten. “Ik wil dat de kinderen vanuit de klaslokalen ieder moment naar buiten kunnen gaan. Ieder klaslokaal krijgt daarom een stel openslaande deuren. In de zomer, bij mooi weer, kunnen die dan de gehele dag open blijven staan”, vertelt Steeghs. Op de eerste verdieping krijgen de openslaande deuren een Frans balkon.

Lees verder op Architectenweb.nl