Algemeen

Comfort en schoonheid als publieke smaakmakers

Comfort en schoonheid als publieke smaakmakers
Straatmeubilair oogt almaar sierlijker en eleganter, maar het wil vooral duurzaam zijn. Het is lekkerder zitten op een mooi ontworpen houten bank dan op een van kunststof. Een goed ontworpen bank die op de koop toe esthetisch flatteert is natuurlijk mooi mee genomen.
Straatmeubilair is een allesomvattende term voor voorwerpen die in de openbare ruimte voor algemene voorziening zorgen, zoals banken, prullenbakken en paaltjes, maar ook wegaanduidingen mogen in dit rijtje niet ontbreken.

Openbare ruimte

Straatmeubilair is onmisbaar in de openbare ruimte en in groten getale aanwezig in publieke ruimtes. De openbare buitenruimte stelt vandaag de dag hoge eisen aan de wijze van straatinrichting en daarmee ook aan het toe te passen straatmeubilair.

Huiselijk en vertrouwd

Steden en gemeenten zorgen dus best voor kwaliteitsvol straatmeubilair.nl dat bestand is tegen ruwe weersomstandigheden en frequent gebruik. De markt heeft op dat punt heel wat te bieden. Er zijn fabrikanten die aan het publieke outdoor meubilair dezelfde namen geven als wat we in de woning zetten. Zo klinkt de naam Canapé en Canapé Retro erg huiselijk en vertrouwd.

Maatwerk

Maatwerk is bij een gedegen fabrikant uiteraard aan de orde en wordt er specifiek gekeken naar lengte, materiaalkeuze en styling. Aan keuzemogelijkheden is de markt rijk genoeg. Op heel wat plaatsen vindt u tegenwoordig op maat ontworpen banken. Belangrijk is dat zitbanken duurzaam zijn vervaardigd en zijn voorzien van 100% FSC houten elementen.

Ook interessant


Build for Life