Algemeen

Ontdek op 9 augustus de verhalen achter de Rumstse gevels

Ontdek op 9 augustus de verhalen achter de Rumstse gevels
Hot Feet Collective
De Schorre blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en trakteert daarom de hele zomer lang met Rupelnootjes! Dit zijn gezellige aperitiefconcerten op unieke locaties langs de Schelde of de Rupel. Vooraf aan de Rupelnootjes kun je steeds deelnemen aan een begeleide zomerwandeling langsheen het lokale erfgoed. De Schorre blaast namelijk niet alleen 25 kaarsjes uit, 2015 is ook het Europees Jaar van Industrieel en Technisch erfgoed. Toerisme Rupelstreek stak daarom 9 interessante wandelingen in elkaar die je doorheen het nautische en industriële erfgoed van deze streek leiden. Je ontdekt niet alleen het steenbakkersverleden maar ook de prachtige natuur.

Nu zondag 9 augustus leidt de zomerwandeling je rond in Rumst. Wist je dat achter heel wat gevels een interessant verhaal verborgen zit? De gids zoekt de contrasten op tussen de sociale woningbouw en historische panden zoals de meesterwoningen. Nadien geniet je na tijdens het Rupelnootje in Brasserie 3Ri4en. Hot Feet Collective speelt er een aanstekelijke mix van oude en nieuwe nummers. Denk aan ‘Take The A-Train’ maar ook ‘Smells Like Teen Spirit’. De band is een verzameling van jazzcats uit verschillende windstreken (o.a. Brussels Jazz Orchestra, The Jacquelines, 8 o’clock shadows,…). Dit is al het 5e Rupelnootje. Vorige zondag speelde Carrier 21 nog voor een volle zomerbar in Hemiksem. Er staan ook nog optredens in ’t Steencaycken, het boothuis van de kajakpoloclub KNRS, de New Belgicawerf en de Watertoren in Rumst op de planning.

Bekijk het volledige programma op www.deschorre.be en www.toerismerupelstreek.be. Vergeet je niet in te schrijven voor de wandelingen! De wandelingen kosten 2,5 euro per persoon en kun je reserveren via Toerisme Rupelstreek: info@toerismerupelstreek.be of 03 880 76 25). De Rupelnootjes zijn gratis en vrij bij te wonen, hiervoor hoef je niet te reserveren.

Ook interessant


Build for Life