Algemeen

Particuliere beveiligingsbranche maakt ook trends door

De particuliere beveiligingsbranche maakt ook trends door. Voor bedrijven die bezig zijn met particuliere beveiliging als objectbeveiliging, persoonsbeveiliging, informatiebeveiliging, beveiliging van waardetransport, receptiediensten en cameratoezicht, is het zaak om op de hoogte te blijven van die trends en de daarbij behorende actuele ontwikkelingen.

Momenteel zijn er zeven belangrijke trends zichtbaar in de particuliere beveiliging. Dat zijn de verschuiving van prijsinkopen naar kwaliteit, publiek-private samenwerking, keurmerken, de arbeidsmarkt, de mens en techniek, de veiligheidsbeleving en tot slot duurzaamheid en mvo. Al deze trends hebben invloed op de markt. Voor de verschuiving van prijsinkopen naar kwaliteit geldt bijvoorbeeld dat kwaliteit voor veel bedrijven belangrijker wordt dan de prijs.

De gedachte hierachter is dat een hogere toegevoegde waarde leidt tot een verhoogde efficiency en effectiviteit. Naast deze zeven trends is er ook een rol weggelegd voor de huidige economische situatie. Mogelijk kan de crisis leiden tot meer overvallen of inbraken. Daarom is het volgens Jan van Dijk, manager Marketing & Sales bij CSU Security Services, raadzaam on juist in deze tijd preventief te werk gaan vanuit een structurele beveiligingsaanpak.

Gebaseerd op: Facto Magazine
Build for Life