Interieur

Nieuwe reeks van interieuravonden: van idee tot ruimte

De voorbije drie jaar organiseerde de Confederatie Bouw – Afwerking telkens een succesvolle reeks interieuravonden : Haal de sleur uit je interieur (2009) – Puur interieur (2010) en Kleur het interieur (2011). Telkens kon men rekenen op een 1000-tal aanwezigen, over de vijf provincies heen.
Na het succes van de voorbije edities, plant de Confederatie Bouw – Afwerking een nieuwe reeks. Dit keer zal het gaan over het interieur van idee tot ruimte, met aandacht voor het gebruik van materialen. Dit jaar zullen opnieuw twee interieurarchitecten hun visie hierover brengen, Ann-Sophie Markey en Bram Schelstraete van Markey & Schelstraete interieurarchitecten.

De gastsprekers
Ann-Sophie Markey studeerde Interieurarchitectuur en projectmanagement aan Sint-Lucas in Gent. Bram Schelstraete volgde zijn opleiding aan de Hogeschool Gent (Campus Bijloke). Ontwerpen is duidelijk hun vak en daarin bestrijken ze een breed en ruim werkveld. Innovatieve ruimtelijke oplossingen, waarin ze steeds vertrekken vanuit de bestaande situatie en omgeving, combineren ze met een uitgekiende toepassing van materialen, spelen. Ze zullen toelichting geven aan de hand van enkele projecten hoe bij hen een idee uitgewerkt wordt tot een ruimte en welke belangrijke rol materialen en trends hierin spelen.

Dit jaar won het duo nog de Fidias Award 2011, uitgereikt door het AiNB, in de categorie commercieel, met de inrichting van de showroom van Sanidesign in de Gentse deelgemeente Gentbrugge, een groothandel in sanitair en verwarming. In het project werden de sanitaire producten op een andere manier getoond, waarbij materiaal en kleur een belangrijk rol speelden. Vier grote torens zijn van acht afgewerkte badkamers voorzien. De kleuren van de torens zorgen voor een leidraad langs het wandelpad.

Data, locaties, programma
  • Antwerpen: Di 22 mei ALM Eventcenter Berchem
  • Limburg: Do 24 mei Cosmodrome – Europlanetarium Genk
  • Oost-Vlaanderen: Di 29 mei Faculteit Economie – Universiteit Gent
  • Vlaams-Brabant: Do 31 mei Kasteel van Horst - Holsbeek
  • West-Vlaanderen Do 7 juni Concertgebouw Brugge

Verloop van de avond:
19u00 - Ontvangst en verwelkoming
19u15 - Start interieuravond
20u45 – Receptie met standenmarkt sponsors.

We verwachten een totale opkomst van meer dan 1000 aanwezigen over de 5 sessie’s heen.

Deelname
Deelname is GRATIS via inschrijvingsformulier op www.bouwevents.be