Interieur

PUUR Interieurarchitecten wint opdracht voor Universiteit Utrecht

Interieurarchitectenbureau PUUR uit Merksem heeft een conceptwedstrijd van de Nederlandse Universiteit Utrecht en de daaraan gekoppelde opdracht gewonnen. Het concept dat PUUR uitwerkte voor de inrichting van het nieuwe universiteitsrestaurant haalde het van dat van een hele reeks gerenommeerde Nederlandse bureaus.

Het nieuwe restaurant zal gevestigd zijn in een historisch pand en een oppervlakte beslaan van zo’n 700m². Met deze prestigieuze opdracht hoopt het Antwerpse bureau zijn naambekendheid nog te laten toenemen en voet aan de grond te krijgen in Nederland. De verwachte oplevering van het restaurant is voorzien in het voorjaar van 2012.

“Het is voor ons als jong interieurarchitectenbureau een bijzondere eer om door een opdrachtgever als de Universiteit Utrecht te worden geselecteerd”, zegt zaakvoerder Jan Geysen (33) van PUUR Interieurarchitecten. “Door onze relatief kleine omvang proberen we steeds te gaan voor een gepersonaliseerde aanpak. Zo hebben we ons eerst op deze historische plek door een gids van het architectuurcentrum Aorta laten rondleiden. Op die manier voelden we de plek onmiddellijk juist aan en hebben we dat vertaald in ons concept. De “grandeur” die er ooit aanwezig is geweest, willen we dan ook door een hedendaagse interpretatie terugbrengen.”

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be