Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Groenoordhallen in Leiden maken plaats voor nieuwe wijk  

Groenoordhallen in Leiden maken plaats voor nieuwe wijk
Op korte termijn wordt begonnen met de bouw van de nieuwe wijk Groenoord in Leiden. In dat kader heeft de gemeente vandaag afscheid genomen van de legendarische Groenoordhallen met het officiële startsein voor de sloop. In de nieuwe wijk Groenoord worden zo'n 500 huur- en koopwoningen, kantoren, bedrijfsgebouwen en voorzieningen gerealiseerd.

Hans Woerlee, algemeen directeur van ontwikkelaar PFC2: 'Groenoord wordt een echte Leidse stadsbuurt. We hebben er zeer bewust voor gekozen veel kenmerken van het centrum van Leiden terug te laten komen in de wijk, zoals grachten, hoge huizen en langwerpige ramen. Het plan ‘Groenoord, van Hallen naar Huizen’ is een samenwerking van Ymere en PFC2.

Elementen van de legendarische Groenoordhallen komen in stijl terug in de nieuw te realiseren woonwijk. Zo worden de originele klinkers in en om de Groenoordhallen bewaard, om in Groenoord te worden teruggeplaatst in de nieuwe bestrating.

Joop Baars, directeur Projectontwikkeling Zuidoost van Ymere: 'Groenoord wordt een fraaie en veelzijdige wijk, die past in de traditie van de beroemde Groenoordhallen. De start van de sloop onderstreept het vertrouwen in het plan Groenoord.'
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
18 januari 2010
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba