Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Grondwettelijk hof haalt streep door de Turteltaks  

Grondwettelijk hof haalt streep door de Turteltaks
De Vlaamse energieheffing, ofwel de Turteltaks, moet worden afgeschaft. Dat heeft het Grondwettelijk hof beslist. De heffing was al van bij aanvang erg omstreden. In 2016 dienden onder meer de PVDA en Test-Aankoop een verzoek tot vernietiging in bij het Grondwettelijk Hof. Voor 2016 en 2017 blijft de heffing wel behouden, de betaalde bedragen zullen niet teruggevorderd kunnen worden.

De Turteltaks is een energieheffing die eind 2015 door voormalig Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom in het leven werd geroepen om de schuldenberg die was ontstaan door de groenestroomcertificaten voor zonnepanelen, te verlichten. Tegen de taks van gemiddeld 100 euro per gezin kwam meteen bijzonder veel protest.

Concreet vindt het Grondwettelijk Hof het niet kunnen dat Vlaanderen met de heffing een belasting in het leven heeft geroepen die eigenlijk al op federaal vlak bestaat. De Grondwet zegt namelijk dat gewesten en gemeenschappen geen belasting mogen heffen op materies waar de federale staat ook al belastingen op int. Je kan namelijk nooit twee keer voor hetzelfde goed of dezelfde dienst belast worden.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
22 juni 2017
Bron: Diverse media
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba