Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Verlaging energieheffing voor wie 20-25 MWh verbruikt  

Verlaging energieheffing voor wie 20-25 MWh verbruikt
Bart Tommelein (open vld)
Op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein, heeft de Vlaamse regering zopas het licht op groen gezet voor de verlaging van de energieheffing vanaf 1 januari. Wie 20 tot 25 MWh elektriciteit per jaar verbruikt, zal bijna 500 euro minder betalen. De energieheffing bedraagt in dat geval 299,75 euro in plaats van 795,88 euro per jaar.

De energieheffing werd in het leven geroepen om de schuldenput van de groenestroomcertificaten te betalen. De Vlaamse regering besliste half juli op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein om de derde verbruiksschijf uit te breiden tot een verbruik van maximaal 25 MWh. 9.000 gezinnen, waaronder heel wat die een hoger verbruik hebben omdat ze op elektriciteit verwarmen, en 18.000 kleine KMOís doen hier hun voordeel mee. Zij betalen voortaan jaarlijks 299,75 euro in plaats van 795,88 euro, dat is bijna 500 euro minder.

1 januari 2017

De Vlaamse regering besliste half juli dat de maatregel vanaf 1 januari 2017 zou ingaan. Door een administratieve vertraging leek het er even op dat die datum niet gehaald zou worden. Maar dat is dus toch het geval. ďDe Raad van State gaf geen opmerkingen op de datum van inwerkingstelling. De verlaging gaat dus in vanaf 1 januari. Ik ben verheugd dat FEBEG (Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven) de volledige medewerking van de energieleveranciers heeft beloofd. Zij zullen ervoor zorgen dat de aanpassing onmiddellijk ingaat, zodat er achteraf geen verrekeningen moeten gebeurenĒ, aldus Bart Tommelein.

Verlaging energieheffing voor wie 20-25 MWh verbruikt
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
16 januari 2017
Bron: Vlaamse regering
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba