Algemeen

informatiesessies nieuwe energieprestatieregelgeving

Vanaf 1 januari 2006 wordt het bouwen en verbouwen in Vlaanderen ook gestuurd door de energieprestatieregelgeving. De woning moet voldoen aan de nieuwe energieprestatie- en ventilatie-eisen en de verstrengde isolatie-eisen.
De energieprestatieregelgeving vervangt vanaf 1 januari 2006 de bestaande isolatieregelgeving. Ten opzichte van de huidige regelgeving is zowel het toepassingsgebied als het gestelde eisenpakket uitgebreider.
Vooral aan de vensters worden strengere eisen opgelegd. Bovendien wordt het gebruik van verbeterde isolerende beglazing verplicht.

De Confederatie Bouw – Vlaamse Schrijnwerkers en de Confederatie Bouw – Aannemers van Glaswerken organiseren daarom in het najaar samen met het WTCB en de firma’s Glaverbel, Renson en Sapa RC System vijf infosessies. Er worden sessies voorzien zowel naar de architecten als naar de schrijnwerkers en glazenmakers toe.
Op het programma staat een volledige en accurate toelichting betreffende de nieuwe EPB. Daarnaast vernemen de aannemers alles over de gevolgen voor de raamtoepassingen inzake productkeuze, productie en plaatsing met daarbij innovatieve praktijkoplossingen in het kader van de EPB.
In de toelichting naar de architecten wordt ook nadruk gelegd op het E-peil van een gebouw en de EPB-berekening.

De vijf infonamiddagen zijn verspreid over Vlaanderen op volgende data en locaties:
- donderdag 6 oktober in het Huis van de Toekomst te Vilvoorde
- donderdag 13 oktober in hotel Sofitel te Gent
- donderdag 27 oktober in het BEMT-gebouw te Geel
- donderdag 17 november in het Casino Cursaal te Oostende
- donderdag 24 november in het Centrum Duurzaam Bouwen te Heusden-Zolder

De aanvang van de sessie voor architecten is om16u00, deze voor aannemers start om19u00, aansluitend worden de aanwezigen uitgenodigd voor de receptie. De deelname is voor iedereen gratis.
Inschrijven kan per fax naar het nummer 02-545.58.59 of per e-mail naar koen.degelder@confederatiebouw.be
Build for Life