Vastgoed

ibis Budget Brugge-Jabbeke voor een derde verkocht aan Bruggelingen

De inwoners van Brugge en omgeving geloven in de komst van het nieuwe ibis Budget-hotel langs de E40 in Jabbeke, vlak bij het Total-tankstation en recreatiepark Klein Strand. Dat is de voornaamste conclusie na de eerste verkoopsronde van ontwikkelaar Bricks & Leisure Vastgoed. Die verkoopt de hotelkamers van het nieuwe snelweghotel aan particuliere investeerders. Momenteel zijn 28 van de 80 kamers, iets meer dan een derde dus, verkocht aan inwoners van en rond Brugge en Jabbeke.

“Dat doet ons uiteraard heel veel plezier, want het bewijst dat de regio de komst van het nieuwe hotel genegen is”, zegt salesmanager Cedric Boone. “We hebben ons in onze eerste verkoopsfase specifiek gericht tot inwoners van Brugge en Jabbeke omdat zij de regio en de lokale noden als geen ander kennen. Kennelijk begrijpen ze dat de vraag naar kwalitatieve verblijfsaccommodatie naast Vlaamse snelwegen groot is. Bovendien is er nood aan alternatieven voor de dure Brugse centrumhotels.”

Citytrippers logeren buiten het centrum

De bouw van ibis Budget Brugge-Jabbeke, dat tachtig kamers telt, start volgens de planning in de tweede helft van dit jaar. Eind 2017 moeten de deuren openen. “Als eerste snelweghotel voor wie vanuit Frankrijk ons land binnenrijdt, mikken we op verschillende doelgroepen”, legt Boone uit. “Op weekdagen willen we vooral zakenreizigers en passanten – we bieden hen onder meer drie seminarieruimtes –, in het weekend richten we ons tot toeristen.”

Die bezoeken vooral de kust en Brugge, dat elk jaar afklokt op acht miljoen bezoekers en ruim twee miljoen overnachtingen. “Citytrippers die de dure centrumtarieven willen vermijden, zijn bij ons aan het juiste adres”, zegt Boone nog. “Vooral buitenlanders gaan vaak op zoek naar budgetvriendelijke hotels. Dat de verkoop van de hotelkamers zo vlot loopt, hoeft trouwens niet te verbazen. Beleggers weten dat hotelvastgoed in en rond Brugge een goudmijn is, want door het steeds stijgende aantal toeristen is de Brugse hotelmarkt een van de meest stabiele van West-Europa.”

ibis Budget Brugge-Jabbeke voor een derde verkocht aan Bruggelingen

Ook interessant