Architectuur

cepezed ontwerpt R&D centrum Danone

Voor voedingsmiddelenconcern Danone heeft cepezed in Utrecht een nieuw R&D centrum ontworpen. Het ontwerp van cepezed kenmerkt zich door een grote transparantie en is voorzien van twee atria.
Het Research & Development centrum dat cepezed voor Danone heeft ontworpen wordt gerealiseerd op het Utrecht Science Park. Het project wordt ontwikkeld door Danone in samenwerking met OVG Projectontwikkeling.

In het innovatiecentrum bundelt Danone de R&D activiteiten die nu verspreid over Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië plaatsvinden. Het gebouw gaat ruim vierhonderd medewerkers huisvesten en is geheel gericht op onderzoek naar medische en babyvoeding.

Programma

Het programma van het centrum beslaat onder meer een pilot plant, laboratoria, kantoren, opslagcapaciteit, een informatiecentrum, een conferentiecentrum, een café en een restaurant. Het ontwerp voor het gebouw is volgens cepezed gericht op het scheppen van een open, dynamische en inspirerende omgeving met een hoog comfort en een grote mate van functionaliteit.

Lees verder op Architectenweb.nl