Nieuwbouw

Zweeds Boomhotel geopend

Dit weekend wordt het Treehotel geopend. Vijf Zweedse architecten droegen bij aan het natuurvriendelijke boomhotel in Harads.
Het hotel volgt een nieuw natuurvriendelijk concept, met kamers hoog boven de grond en een relatief lage belasting van de natuur. Toegang tot het hotel gaat via een brug vanaf de berg die erachter ligt. Het gebouw is een traditionele houten constructie, de ramen zijn van plastic.

Het hotel bestaat uit vier kamers: ‘de cabine’, ‘de blauwe kegel’, ‘het nest’, en ‘de spiegelkubus’. Later zullen deze gevolgd worden door ‘de UFO’ en een kamer met uitzicht. Het hotel bevindt zich in het Zweedse Harads, zestig kilometer ten zuiden van de Arctische cirkel en te midden van bos, waterpartijen, stilte en wildernis. Hier kunnen bewoners van drukke en stressvolle steden tot rust komen te midden van de ongestoorde natuur.

De zes kamers werden ontworpen door vijf verschillende Zweedse architecten: Sandell & Sandberg, Interior Group AB, Marten Cyrene, Inredningsgruppen, Tham & Videgard Architects.

Lees verder op Architectenweb.nl