Nieuwbouw

Zultenaars tegen het nieuwe gemeentehuis

De Zultenaars hebben in een volksraadpleging gestemd tegen plannen van het gemeentebestuur voor een nieuw gemeentehuis. De burgemeester van Zulte Henk Heyerick (CD&V) betreurt maar respecteert de uitslag.
Het huidige gemeentehuis voldeed volgens het gemeentebestuur niet aan de hedendaagse normen. De komst van het nieuwe gebouw betekende wel dat de open ruimte op het kerkplein, dat tien jaar geleden volledig werd heraangelegd, zou verdwijnen.

Het bestuur wilde het nieuwe gebouw immers inplanten op de open dorpsruimte in de deelgemeente Olsene. Maar de oppositie en een actiegroep vinden die optie te duur. Uiteindelijk stemde een meerderheid van de stemgerechtigde inwoners tegen de plannen van het gemeentebestuur.

"We respecteren de uitslag, maar voor het centrum van Olsene betekent het geen vernieuwde dorpskern, geen seniorenflats en geen nieuwe handelszaken", reageert burgemeester Henk Heyerick. "Het gemeentehuis blijft dus op de huidige locatie."

Alle inwoners ouder dan 16 jaar mochten over de plannen stemmen, dat waren er 12.000. En van hen heeft bijna de helft aan de volksraadpleging meegedaan.