Decoratie

Zorg voor comfortabele kussen in huis

Zorg voor comfortabele kussen in huis
Vaak onderschat men hoe belangrijk het is comfortabele kussen in huis te hebben. Niet alleen draagt het bij aan de sfeer in de ruimte, maar ook aan je gezondheid. Een kussen kun je in verschillende vormen en afmetingen vinden. Echter, kussens worden meestal gekocht in vierkante of rechthoekige vormen. Een kussen wordt meestal gekocht ter ondersteuning van het hoofd, maar het kan ook worden gebruikt ter ondersteuning van het gehele lichaam. Bijvoorbeeld wanneer je in verwachting bent van een baby. Bij de aankoop van een binnenkussen, zul je vaak nog apart een kussenovertrek moeten kopen. Hiermee voorkom je dat je kussen snel vies wordt. Wil je weten hoe je de juiste kussen kunt kopen? In dit artikel lees je hier meer over.

Wat is de functie van een kussen?

Een groot deel van de mensen gebruiken kussens voor hun hoofd, waardoor de nekspieren volledig kunnen rusten. Overdag worden nekspieren overmatig gebruikt en komen alleen tot rust wanneer je eindelijk weer ligt om te slapen. Het is dan wel aan te raden een juiste kussen te kiezen, waarbij de het hoofd niet teveel naar achteren valt tijdens het slapen. Dit zorgt namelijk weer voor de belasting voor de nekspieren. Niet elke kussen is geschikt voor een ieder. Zo zul je extra voorzichtig moeten zijn bij baby’s of kleine kinderen. Zij hebben namelijk een groter hoofd, waardoor het slapen op een kussen kan leiden tot een vervormd wervelkolom. Zij hebben een ander hoofdkussen nodig, namelijk een kinderkussen. Deze zijn platter dan de kussen die volwassenen gebruiken en daardoor beter voor het nekje van het kind.

Welke kussen is het beste voor mij?

Om de juiste hoofdkussen te kiezen, zul je rekening moeten houden met een aantal zaken, namelijk:

  • je favoriete slaaphouding;
  • de soort matras waarop je slaapt;
  • je lichaamsgewicht.

De reden waarom je naar deze drie factoren moet kijken is, omdat de kussen je lichaam moet kunnen ondersteunen en niet voor meer klachten zal zorgen. Voor slapers die vaak op hun zij liggen, is een medium stevige kussen aan te raden. Voor buikslapers is een kussen die een nep inkeping heeft ideaal. En voor rugslapers is het handig om op een kussen te slapen met een hoofd uitsparing, zodat de hoofd niet teveel naar achteren leunt.

Kortom, comfortabele kussens in huis hebben is zeer belangrijk. Een kussen heeft meerdere functies. Om de juiste hoofdkussens te kiezen, zul je eerst moeten weten wat je favoriete slaaphouding is, de soort matras waarop je slaapt en je lichaamsgewicht.