Zo houd je meer geld over voor je huis

Bron: Bouw & Wonen
Zo houd je meer geld over voor je huis
Is het tijd om wat in je woning te investeren maar lijkt de bankrekening hier minder zin in te hebben? Dan is het tijd om op alle mogelijke manieren geld te gaan besparen. Hoe meer en hoe beter jij geld bespaard, hoe sneller jij in je woning aan de slag kan. Maar hoe zorg je er nu voor dat je meer geld overhoudt voor je huis? We geven je een aantal handige en vooral heel praktische tips die je direct toe kunt passen.

1. Vergelijk je energieleverancier met anderen

Een van de grootste kostenposten in onze woning is vaak de energierekening. Hoewel je misschien een geweldig fijne energieleverancier hebt, betekent dit nog niet dat het ook de goedkoopste is. Neem iedere keer weer de tijd om energieleveranciers te vergelijken voordat je een nieuw contract aangaat of je huidige contract stilzwijgend verlengd wordt. Je kunt via opzegtermijn.nl kijken wanneer jij over kunt naar een nieuw contract, en direct geld kunt gaan besparen.

Extra tip: kijk ook naar mogelijke investeringsmogelijkheden die de energierekening laag houden. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, maar ook aan LED en solar verlichting in en rondom huis. Alle beetjes helpen!

2. Gratis offertes opvragen bij klusbedrijven

Staan er een aantal flinke klussen op de planning in en rondom de woning? Dan kun je ook meer geld overhouden door het juiste klusbedrijf in te schakelen. Neem je tijd om verschillende klusbedrijven te contacteren en vergelijken, en kies er vervolgens een aantal uit die voor jouw gevoel goed bij deze klus en jouw situatie passen. Vraag vervolgens bij deze klusbedrijven gratis offertes aan zodat je direct weet waar je aan toe bent. De kans is groot dat er flinke verschillen in de offertes zitten: van de slotenmaker tot de aannemer. Kijk goed wie het beste bij jouw klus past en de meest voordelige voorwaarden en tarieven hanteert.

3. Overbodige abonnementen en goede doelen opzeggen

We hebben het niet altijd door, maar verliezen maandelijks best wat budget aan oude abonnementen en automatische giften aan goede doelen. Wanneer je eens gaat kijken hoeveel er maandelijks naar dit soort organisaties gaat zou je er zomaar eens achter kunnen komen dat je een paar tientjes per maand verliest aan oude abonnementen en donaties. Tijd om schoon schip te maken. Print je banktransacties van de laatste paar maanden uit en kijk welke afschrijvingen niet helemaal lijken te kloppen. Het abonnement van de sportschool waar je nooit meer naartoe gaat bijvoorbeeld, de zeven goede doelen die je maandelijks een paar euro geeft of dat tijdschrift dat je al maanden niet meer leest.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo