Keukens

Zo bespaar je ruimte in de keuken: vier tips!

Zo bespaar je ruimte in de keuken: vier tips!
In een kleine keuken kan het besparen van ruimte een lastige klus zijn; je wilt natuurlijk een grote koelkast en een ruime oven. Je zult dan wel moeten inleveren op ruimte voor je potten, pannen, servies, en andere keukengerei. Gelukkig is er een manier om zoveel mogelijk ruimte te besparen in je keuken. Door middel van slim gebruik te maken van de ruimte die je hebt en het combineren van apparaten kom je al een heel eind. Lees snel verder en ontdek hoe jij je keuken efficiënt kunt indelen!

Bespaar ruimte met een ingebouwde koelkast

Een koelkast is een essentieel apparaat in de keuken, maar kan vaak veel ruimte innemen. Een inbouw koelkast kopen is daarom dé manier om ruimte te besparen in je keuken. Naast dat het zorgt voor een ruimtelijk gevoel, geeft het je keuken een mooie, nette uitstraling. De koelkast blendt zo helemaal in bij de rest van je keuken!

Combineer de oven en magnetron

Daarnaast bespaar je een hoop ruimte met het combineren van keukenapparaten. Een combinatie van een oven en magnetron is al een lange tijd een goede manier om ruimte te besparen in je keuken. Let er wel op dat er een verschil is tussen een combi-oven en een combi-magnetron. Maak je vaker gebruik van de oven en wil je wat extra magnetronfuncties? Dan kies je voor een combi-oven en andersom!

Zorg voor veel opbergruimte

Veel opbergruimte is cruciaal bij het besparen van ruimte in je keuken. Dit doe je vooral door middel van opbergkastjes en lades om al je servies en kookgerei in op te bergen. Mochten al je opbergkasten vol zitten, monteer je planken die helemaal passen bij de rest van je keuken. Hier kun je mokken en glazen opzetten; met behulp van haakjes hang je hier je mooiste potten en pannen aan.

Kies je keukengerei slim uit

Je haalt alles uit de gecreëerde opbergruimten door middel van de juiste potten, pannen, en servies. Zorg er vooral voor dat deze helemaal op elkaar zijn ingesteld. Wanneer deze goed in elkaar passen, oftewel stapelbaar zijn, heb je minder ruimte nodig om ze op te bergen. Zo heb je meer ruimte voor andere spullen of laat je het leeg voor een ruimtelijk gevoel.

Zoals je ziet kun je in de keuken gemakkelijk ruimte besparen. Door middel van een ingebouwde koelkast en het combineren van de oven en magnetron bespaar je ruimte op grote apparaten. Door middel van veel opbergruimte en het gebruik van stapelbaar servies geef je de keuken een nette en ruimtelijke uitstraling. Dus, ga efficiënt aan de slag met het indelen van je keuken en bespaar zo veel ruimte!

Ook interessant