Verwarming & Sanitair

Zit er kalk in mijn leidingwater?

Zit er kalk in mijn leidingwater?
Zit er bij jou thuis veel kalk in het leidingwater, dan betaal je vaak extra kosten. Elk jaar geef je honderden euro’s te veel uit, bovendien kan het de toestellen die water verbruiken ernstig beschadigen. Hoe kom je te weten of er veel kalk in je leidingwater zit?

Water met veel kalk = hard water

Water dat veel kalk bevat, noemen we ook ‘hard water’. Hard water is water waarin veel calcium- en magnesiumzouten opgelost zijn. De hardheid van het water wordt uitgedrukt in Franse graden (°F). Hoe harder het water, hoe meer problemen met kalk je kunt ondervinden.

Hard water? Extra kosten!

Is het water dat bij jou thuis uit de kraan stroomt hard, dan krijg je te maken met de diverse nadelen van kalk. Hard water veroorzaakt kalkaanslag. Dit witte goedje zet zich vast op de verwarmingselementen van toestellen zoals je wasmachine, boiler, koffiezetapparaat enzovoort. Die gaan minder goed werken, waardoor je energiefactuur stijgt. Je toestellen gaan bovendien sneller stuk, en ook dat kost geld!

Hoe hard is het water bij jou thuis?

Is het water bij jou thuis hard, dan moet je dus actie ondernemen. Zo niet, krijg je dag in dag uit te maken met de nadelen van kalk. Het is dus belangrijk om de situatie bij jou thuis te kennen. Ontdek hier hoe je het kalkgehalte in je leidingwater te weten komt.

Reken af met je kalkprobleem

Zodra je de situatie bij je thuis kent, kun je maatregelen nemen. Veel kalk in het water? Daar kun je wat aan doen!

Vul dit formulier in en ontdek het kalkgehalte van het leidingwater bij jou thuis. Deze watertest is gratis en vrijblijvend. Je krijgt er advies op maat bovenop!