Dossier Batibouw 2020

Zircon introduceert twee nieuwe metaaldetectors op Batibouw

11 februari 2019 Bron: Zircon
Zircon introduceert twee nieuwe metaaldetectors op Batibouw
Zircon - producent en leverancier van elektronische scan- en detectieoplossingen voor balken (balkzoekers), metaaldetectors en elektrascanners - heeft twee nieuwe metaaldetectors toegevoegd aan zijn productreeks: de MetalliScannerô MT 7 en MT X. Beide apparaten lokaliseren snel en eenvoudig metaalbewapening in huizen, bedrijfspanden en industriŽle constructies. Zircon demonstreert beide nieuwe metaaldetectors tijdens Batibouw (standnummer 10106).

MetalliScanner MT X

De MetalliScannerô MT X metaalzoeker lokaliseert metaal geplaatst in strakke rasterpatronen in huizen, bedrijfspanden en industriŽle bouw. MT X is gekalibreerd om betonijzer tot een diepte van 10 cm te vinden. Er zijn twee scanmogelijkheden: de normale scan voor ondiepe bewapening geplaatst in strakke rasterpatronen en DeepScanģ voor diepere stukken pijp of bewapening.

Voordelen van het apparaat zijn het handzame, draagbare formaat, de eenvoudige kalibratie en krachtige scanmogelijkheden. Dit maakt de MT X geschikt voor een breed scala aan toepassingen Ė van doe-het-zelfwerkzaamheden tot grotere bouwprojecten. Het apparaat is bovendien water- en stofbestendig en heeft een groot verlicht display dat zelfs bij direct zonlicht makkelijk af te lezen is (transflective). Door middel van een audiotoon wordt de locatie van het metaal aangegeven.

De MT X werkt op batterijen. Een ingebouwde indicator geeft een waarschuwing wanneer de batterijsterkte te laag is. Via een geÔntegreerd markeersysteem wordt de locatie van het doel geÔdentificeerd. Dankzij de draaibare handgreepbevestiging (deze wordt meegeleverd) kan eenvoudig een groter muur- of vloeroppervlak worden onderzocht en hoeft het werk minder vaak te worden onderbroken. Ook een draagtas wordt meegeleverd.

MetalliScanner MT 7

De krachtige MetalliScanner MT 7 metaaldetector lokaliseert vůůr het zagen of boren snel en eenvoudig betonijzer, buizen en ander metaal. Net als de MT X bespaart deze tool veel tijd en kosten, omdat het gis- en herstelwerk elimineert. Onnodige gaten en kostbare afgebroken boren of zaagbladen behoren tot het verleden.

Ook de MT 7 heeft een groot verlicht en makkelijk af te lezen display. Het display geeft de doeldiepte van het metaal aan en welk soort metaal is gevonden (ferro of non-ferro). Er is af te lezen of men zich naar het doel toe of juist ervan af beweegt.

Er zijn twee scanmogelijkheden en tot 15 cm diepte kunnen metaalbewapening en koperen buizen (13 mm dikte) worden vastgesteld. Ook bij de MT 7 wordt door middel van een audiotoon de locatie van het metaal aangegeven en geeft de ingebouwde indicator een waarschuwing als de batterijsterkte te laag is. De MT 7 is water- en stofbestendig. Zowel een draaibare handgreepbevestiging als een draagtas waarin het gereedschap kan worden opgeruimd, wordt meegeleverd.

De MT 7 kan tevens afstanden tussen spijkers in een dak meten. Ook is het mogelijk om conform bouwschriften spijkers en nieten in balken achter gipswanden en gepleisterde muren op te sporen.

"Het voordeel van de MetalliScanner-tools is dat ze optimale scancapaciteit bieden aan zowel doe-het-zelvers als bouwprofessionals. De tools zijn praktisch in gebruik door het gemakkelijk hanteerbare formaat en zijn dus makkelijk mee te nemen naar grote en kleine bouwprojecten. Beide oplossingen zijn al verkrijgbaar in BelgiŽ. Voor iedereen die boorwerkzaamheden verricht en flink wil besparen op tijd en kosten zijn dit de tools bij uitstekĒ, aldus Fred de Haas, Regional Sales Agent BelgiŽ, Duitsland en Nederland.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo